Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mans d'un capellà amb les hòsties en una missa

Missa fatal: 9 monges de clausura es contagien en la cerimònia d'un mossèn negacionista

El capellà es nega habitualment a utilitzar mascareta i ja se'l relaciona amb dos brots
Mans d'un capellà amb les hòsties en una missa
El capellà es nega habitualment a utilitzar mascareta i ja se'l relaciona amb dos brots | PIXABAY


Veure per creure. Francisco Martínez Noguera, cura alacantí reconegut últimament per la seva postura negacionista pel que fa al coronavirus, ha estat el protagonista d'una de les històries més cridaneres del que portem de 2021.

El capellà va oficiar el passat mes de gener una missa sense mascareta al Santuari de la Faç d'Alacant, on conviuen precisament 11 monges de clausura. Dies després, el resultat és el pitjor possible: nou han donat positiu en Covid-19.

Encara que no existeixen evidències de la relació entre els contagis i la missa oficiada per Martínez Noguera, el digital 'Levante' explica que el capellà va estar en tot moment sense la mascareta, tot i les advertències que va rebre mentre oficiava la cerimònia.

El mateix mitjà, de fet, explica que el sacerdot va ser advertit en diverses ocasions per la seva actitud contrària a portar la mascareta. Però ell, sense fer cas dels avisos, va continuar oficiant la cerimònia sense les pertinents mesures de seguretat, com en la seva pròpia residència sacerdotal, on, segons especifica el mitjà citat, un violent brot ha acabat amb un total de 24 contagis, entre els quals el del bisbe emèrit Rafael Palmero, de 84 anys.

Una actitud «negacionista i prepotent»

Per a més inri, el seu entorn explica a 'Levante' que el sacerdot sempre ha fet cas omís de les recomanacions de Sanitat. Com si el virus de la Covid-19 no anés amb ell, Francisco Martínez Noguera ha seguit amb el seu dia a dia amb total normalitat i ha oficiat les seves misses com sempre. El seu entorn, de fet, assegura que presenta «una actitud negacionista i prepotent» davant el coronavirus i que fins i tot la policia l'ha advertit de les seves perilloses pràctiques.

I no han estat els únics. Segons el seu entorn, treballadors, feligresos i companys li han demanat en reiterades ocasions que es posi la mascareta per així minimitzar el risc de contagi en les seves cerimònies eclesiàstiques. Amb tot, el sacerdot ha prosseguit amb el seu polèmic estil i aixecant tota mena de crítiques pel seu comportament.

Finalment, per si no n'hi hagués prou, la província d'Alacant suma un nou brot en l'àmbit religiós, en aquest cas entre la Comunitat de les Canòniques de Sant Agustí. La situació ja està sota el control de les autoritats sanitàries alacantines i tant el temple com el monestir segueixen tancats, seguint les indicacions de Sanitat.

Problemes a Alacant

Alacant registra a dia d'avui l'índex de PCR positives més alt de tot Espanya. El 29% surten positives i la província travessa una situació crítica respecte a un virus que causa estralls.

Per si no fos suficient, les autoritats sanitàries alacantines van reconèixer que no saben d'on provenen el 60% dels seus contagis de coronavirus. És a dir, es desconeix l'origen de la Covid-19 de 6 de cada 10 alacantins. Cal tenir en compte, en aquest sentit, que els experts recomanen que, per tenir el virus sota control, caldria conèixer l'origen dels contagis en almenys el 80% dels casos.