Pla americà de Jordi Basté i Mònica Terribas al plató de 'Nexes'

Mònica Terribas torna a la ràdio i fitxa per RAC1

La periodista compartirà la tertúlia dels dilluns amb l'exvicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias

Mònica Terribas torna a la ràdio. La periodista, que durant set temporades va presentar 'El Matí de Catalunya Ràdio', s'incorpora com a tertuliana de 'El món a RAC1'. Segons ha avançat Jordi Basté i ha confirmat la mateixa Terribas en una intervenció en antena, compartirà la tertúlia del dilluns amb, entre altres, l'exvicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, un altre dels fitxatges mediàtics de la ràdio del Grup Godó.

D'aquesta manera, Mònica Terribas s'incorpora al programa que durant set anys va ser la seva competència directa. En aquest sentit, però, cal recordar que la periodista ja va estar darrere dels micròfons de RAC1, ja que el passat mes de febrer, durant el Dia Mundial de la Ràdio, va presentar un tram de 'El món a RAC1'.

Jordi Basté ha iniciat la temporada aquest dilluns amb una conversa sobre la pandèmia de la Covid-19. En aquesta conversa, hi han participat els doctors Antoni Trilla, Bonaventura Clotet, Magda Campins i Daniel Prieto-Alhambra.

Parlar de política i més coses

Durant la seva intervenció aquest matí, Terribas ha explicat a Jordi Basté que ha acceptat la proposta perquè «m'ho has proposat i m'has insistit». En aquest sentit, la periodista catalana ha afegit que espera parlar «espero que parlem de moltes coses perquè la política és molt important i hem de demanar totes les explicacions que calguin».

Tot i això, la periodista ha explicat que «tenim una crisi política a Catalunya que persisteix i que no acabarà aviat. Però no podem oblidar que el preu de la llum està com està i que tenim més de dos milions de persones que estan en situació de risc d’exclusió i de pobresa».

Sobre compartir tertúlia amb Iglesias, ha explicat que «amb el Pablo hi haurà moltes coses que no compartirem i d’altres que sí». Terribas ha afegit que «teixir un entorn on cada vegada ens escoltem més i cridem menys ha de ser un dels passos imprescindibles perquè totes les crisis que tenim damunt la taula passin per la comprensió mútua».

I Pilar Rahola?

Les incorporacions de Pablo Iglesias i Mònica Terribas a la tertúlia dels dilluns de 'El món a RAC1' deixa en l'aire el futur de Pilar Rahola al programa que presenta Jordi Basté. Fins a la passada temporada, Rahola compartia aquest espai amb Màrius Carol, Antonio Baños i Alejandro López-Fonta. Caldrà veure quins són els tertulians que completen l'espai.

En aquest sentit, cal recordar que el passat mes de maig Pilar Rahola va ser acomiada com a columnista del diari 'La Vanguardia', que com RAC1 forma part del Grup Godó.