Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miquel Iceta i José Montilla.

Montilla es mostra «satisfet» per l'absolució de Trapero i l'antiga cúpula d'Interior

L'expresident de la Generalitat aplaudeix la sentència que exonera l'antiga cúpula d'Interior

Miquel Iceta i José Montilla.
Montilla ha mostrat la seva «satisfacció» per l'absolució del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero. | ACN

Qui va ser president de la Generalitat de Catalunya entre 2006 i 2010, José Montilla, ha aplaudit aquest dimecres, 21 d'octubre, en una entrevista a 'Ràdio 4', l'absolució del major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i la cúpula d'Interior, segons la sentència que ha fet pública l'Audiència Nacional. Montilla ha dit que «no puc més que mostrar la meva satisfacció» i ha assegurat que «quan una sentència és absolutòria, un se n'ha d'alegrar».

Montilla, militant d'un PSC que ha mantingut distàncies amb els processats a causa dels fets del mes d'octubre de 2017, no ha amagat, doncs, la seva satisfacció malgrat recordar que «aquesta sentència encara no és ferma, pot ser recorreguda i per tant cal anar amb cautela». Novament, Montilla s'ha mullat sobre els polítics empresonats per l'1-O dient que «el fet que hi hagi persones a la presó és un element que distorsiona el diàleg, el pacte i la negociació».

Batlle diu que l'absolucó de Trapero és una «magnífica notícia»

El cinquè tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona i exdirector general de Policia, Albert Batlle, també ha celebrat l'absolució del major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana i l'excúpula d'Interior i ha assegurat que és «una magnífica notícia». «Ha quedat demostrat el comportament absolutament impecable dels responsables policials en les jornades de la tardor del 2017», ha dit Batlle, que ha remarcat que personalment se n'alegra molt. L'exdirector general de la Policia ha insistit que Trapero i Laplana «són dos grans policies» que «amb tota seguretat no mereixien el calvari que han hagut de passar».

Batlle no ha volgut valorar el fons de la sentència, que ha explicat que caldrà estudiar amb deteniment abans de treure'n conclusions, però sí que ha apuntat que durant el judici, al que va fer de testimoni, ja va tenir la impressió «que les coses o anirien bé o anirien molt bé». El tinent d'alcalde ha dit que les coses «s'han fet molt bé» i que els ara absolts han tingut «una magnífica defensa».