Imatge de Quim Masferrer i Montse Reixach

Dol a El Foraster per la mort de la Montse, entranyable personatge del programa d'ahir

Quim Masferrer va visitar ahir la Vall de Bianya, on s'hi va trobar Montse Reixach, primera alcaldessa de les comarques gironines

'El Foraster' és un autèntic must de TV3. Un programa d'aquells que mai deixen indiferent a ningú i que molt pocs se'l volen perdre. Ho té tot, des d'històries humanes a situacions inimaginables i d'allò més còmiques. Ahir, el programa viatjava fins a la comarca de La Garrotxa, on Quim Masferrer visitava la Vall de Bianya. 

En un moment del programa, Masferrer feia un recés per entrevistar-se amb la Montse Reixach, que va ser la primera alcaldessa de totes les comarques gironines. Reixach, cega des de feia tres anys, va ser en el seu moment una autèntica pionera, ja que l'any 1973 va ser l'alcaldessa més jove d'Espanya. Tenia 28 anys. 

Reixach explicava a Masferrer que se li havia fet «molt dur» haver-se quedat cega feia tres anys, però que ho va superar a base d'ajuda dels seus i d'autoconsciència. Una història de superació que acabava amb un trist final. En acabar el capítol, el programa anunciava que Montse Reixach havia mort feia uns mesos. 

Montse Reixach va morir el juliol passat

Montse Reixach, alcaldessa de la Vall de Bianya del 1973 al 1979, va morir el passat 14 de juliol als 77 anys. La seva mort va generar molta commoció al municipi, on era tota una personalitat. 

Imatge de Montse Reixach i Quim Masferrer.
L'equip del programa 'El Foraster' es va voler acomiadar de Montse Reixach amb un homenatge al final del capítol. | TV3

A Reixach, tal com ella mateixa explicava, se li va plantejar ser alcaldessa gairebé de casualitat. «Feia moltes coses jo. Un dia se'm va plantejar que havia de ser alcaldessa. Al 1973 vaig ser la primera alcaldessa de les comarques de Girona i la més jove d'Espanya. Tenia 28 anys», deia. 

Una experiència bona per a ella, però que no tothom acabava de pair. «Semblava que et miraven per sobre, pensaven que què havia de fer jo. Els diaris, perquè vegis, van destacar que el primer dia anava amb mini-faldilla. Podien haver dit altres coses, certament». 

«En record de la Montse Reixach»

Finalment, l'equip d'El Foraster tenia un record per Reixach en acabar el programa. En una imatge sobre fons negre, el programa hi projectava una fotografia de Montse Reixach acompanyada per Quim Masferrer —i la jove de Reixach—, i s'acomiadava d'ella. 

«En record de la Montse Reixach. Tot l'equip d'El Foraster», deien.