Jennie Morell somrient a càmera

Mor amb 25 anys Jennie, ànima i bellesa de la festa de la Foguera d'Alacant

Va ser proclamada bellesa de la foguera el 2020 i feia quatre anys i mig que lluitava contra un càncer

La festa de la Foguera d'Alacant perd un dels seus tresors més joves. Jennie Morell Fernández, que va ser nomenada bellesa del foc el 2020, ha mort amb només 25 anys. La jove foguerera feia temps que lluitava contra un càncer que finalment no ha pogut superar.

Alacant es vesteix de dol per la mort d'aquesta noia, que feia molts anys que estava vinculada a les Fogueres. Va ser bellesa de la foguera de Gran Via-Garbinet i era membre de la delegació artística de la Federació de Fogueres. La pèrdua de la jove ha sumit els seus familiars, amics i moltes persones que tenien relació amb les fogueres en una gran tristesa.

Jennie serà recordada com una membre molt activa de la comissió esmentada, primer sota la presidència de Manuel Jiménez, i després amb Toñi Martín-Zarzo, l'actual dirigent. En qüestió d'hores, les xarxes socials s'han omplert de missatges en record d'aquesta jove entusiasta. I és que ha deixat petjada en molta gent.

Sempre a la festa

Jennie Morell portava des dels deu anys a la foguera de Gran Via-Garbinet, de la qual la seva mare, Raquel, n'és presidenta. El 2020 va ser nomenada bellesa, càrrec que ha ostentat fins avui a causa de la pandèmia. La jove esperava cremar la seva foguera com a representant a la propera plantà.

Fotomuntatge de Jennie Morell participant a les festes d'Alacant
Jennie Morell estava molt implicades a les festes d'Alacant | Catalunya Diari

Però la malaltia se l'ha endut i no es podrà acomiadar com li hauria agradat. Encara queda el record del seu pas per l'entitat, on va ser dama infantil, adulta, presidenta infantil i delegada d'Infantils des dels 13 anys. Als 14, va agafar les regnes de la delegació artística de la comissió.

Després de conèixe's la notícia de la mort de Jennie, la seva mare ha tingut unes paraules per al diari 'Información'. «Sempre va estar a la festa», ha explicat amb fermesa. «Va ser jurat en l'elecció del 2018». Raquel ha assegurat que Jennie va estar «tota la vida dedicada a les Fogueres».

Quatre anys i mig lluitant

Fa quatre anys i mig, la vida de Jennie es va capgirar, ja que li van diagnosticar un càncer. Al principi, la batalla contra la malaltia va tenir efecte,  però fa un any se li va reproduir el tumor, i l'evolució ha sigut letal. «El primer tumor se li'n va anar, però el segon se l'ha endut», afirma la mare.

Com la resta de la família, es troba en estat de xoc, però al mateix temps està emocionada per totes les mostres d'afecte que ha rebut. Sobretot de les companyes belleses de Jennie i dels presidents de les altres fogueres. Per a Raquel, això demostra que «era molt estimada».

Jennie Morell cantant 'Hallellujah' en un acte de les festes d'Alacant
Jennie Morell cantant 'Hallellujah', el juny de l'any passat | Cedida

L'última actuació de Jennie va ser a la cerimònia d'elecció de l'actual Bellesa del Foc, on va cantar una versió de la cançó 'Hallelujah'. Ho va fer sola, ja que les mesures anticovid van impedir que l'acompanyessin els ballarins de les Fogueres. Segons la seva mare, «la van triar perquè formava part de la delegació i perquè era una artista».

El comiat

Jennie va ser alumna del col·legi Sant Agustí, entitat a la qual seguia vinculada col·laborant en diverses activitats. La seva mare recorda que «s'implicava molt en tot. Feia classes de teatre i ball als nens». També comptaven amb ella per a fer decorats, per a maquillar, «perquè ella era així».

El mes de desembre passat, poc abans de morir, Jennie Morell va fer 25 anys. Era copropietària de la botiga d'indumentària Noelia Rondón, a la qual la família continuarà vinculada. Entre les persones més afectades per la pèrdua de Jennie hi ha la seva germana petita, a més dels pares, Luis i Raquel.

A les xarxes socials s'han pogut llegir missatges de condol de moltes entitats, com el CD Agustinos: «El que està clar és que s'emportarà al cel l'alegria que sempre transmetia». I Luis Barcala Sierra, alcalde d'Alacant, ha escrit: «Sempre va voler ser Bellesa, i ho va aconseguir».