Imatge del periodista andalús José Prieto, traspassat després d'una greu malaltia terminal

Mor als 37 anys José Prieto, conegut periodista espanyol

Ha traspassat després d'una greu malaltia terminal

Una trista notícia ha tornat a sacsejar el periodisme espanyol. El periodista José Prieto ha mort als 37 anys, només uns dies després que tingués lloc la defunció de la periodista de Telemadrid, María Martínez, després d'una greu malaltia terminal que l'ha obligat a romandre ingressat a l'Hospital Reina Sofía de Còrdova durant els seus darrers dies de vida.

Una gran trajectòria professional

José Prieto es va llicenciar en Periodisme a la Universitat de Sevilla i va començar la seva trajectòria professional realitzant les pràctiques al diari 'ABC Córdoba'. Des de llavors mai es va separar dels mitjans de comunicació locals. Va ser col·laborador en moltes etapes i seccions, especialment en Local i en tot el fet relacionat amb les tradicions de la província andalusa de Còrdova i de la informació confrare, i va formar part de la redacció de manera discontínua fins a l'any 2015.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El periodista no només va formar part de l'equip d''ABC Córdoba', també va participar en la redacció periodística de 'Cordópolis' entre 2016 i 2019. Allà, a més de treballar en les confraries, també va ser partícip d'especials del Maig Festiu amb reportatges sobre el Festival de Patios. José Prieto també va treballar a la redacció de 'La Voz de Córdoba', l'últim diari on va escriure abans de la malaltia que patia el va obligar ser hospitalitzat i perdre la vida.

José Prieto va deixar empremta gràcies a la seva implicació i vocació

El periodista era un home molt seguit per la seva implicació i vocació cap als lectors. La seva impecable redacció i el seu gran esperit de treball van aconseguir deixar empremta en totes aquelles persones que llegien els seus articles. A banda dels mitjans de comunicació, José Prieto era un gran amant de la música. Formava part, entre altres, de la germandat de María Santísima de la Esperanza i va formar part de la banda de música d'aquesta associació.

Tots aquells que van tenir l'oportunitat de conèixer en vida han destacat que el periodista estava dotat d'un formidable esperit professional i d'una notable capacitat de treball. L'andalús sempre donava mostres del seu bon saber-fer en les seccions on col·laborada, tot i que va tenir especial dedicació a la de les confraries, pel seu gran coneixement d'aquesta festa.

Els missatges de comiat dels seus companys de treball

Ara la seva defunció ha causat una gran commoció entre els seus companys de tots els mitjans on va formar part i dels amics que va fer gràcies al seu treball com a periodista. Tots ells han compartit la seva lamentació davant aquesta trista notícia i han volgut destacar el bon caràcter, la professionalitat i la simpatia que caracteritzaven a José Prieto..

«Els membres de la Redacció d''ABC Córdoba' volen expressar des d'aquí el seu condol a la família i amics de José Prieto, això com expressar el seu reconeixement per la seva tasca professional», han assenyalat des del diari on va morir donant les seves primeres passes en l'àmbit professional. «Descansa en pau. Des de 'La Voz de Córdoba' volem donar el nostre més sincer condol a la família i amics i la nostra gratitud pel temps que va dedicar a informar, amb passió, des d'aquest diari», han lamentat des d'un altre dels mitjans on va treballar.