Primer pla de Juan Diego.

Mor l'actor Juan Diego després d'una llarga malaltia

Juan Diego mor als 79 anys després de patir una malaltia

El cinema espanyol està de dol. El conegut actor Juan Diego ha mort en les últimes hores als 79 anys, tal com ha confirmat la seva família a diferents mitjans. Des de feia temps arrossegava uns problemes de salut que no ha pogut superar.

Era una de les cares més estimades del cinema, el teatre i la televisió del nostre país. De moment es desconeixen els motius de la mort. Segons El País, fa uns dies hauria ingressat a la Clínica de la Zarzuela de Madrid, on va acabar morint aquesta matinada passada.

Juan Diego havia nascut a Sevilla i tenia dos fills, Adam i Diego. En el moment en què s'ha fet pública la notícia de la seva mort, els seus companys de professió i aficionats al cinema han volgut mostrar el seu condol als seus familiars. El recorden amb molt d'afecte i admiració després de protagonitzar una llarga carrera.

Hi ha papers pels quals serà recordat tota la vida. A la televisió se'l va poder veure a Los hombres de Paco o Los ladrones van a la oficina. Però sens dubte, al cinema també va aconseguir fer-se un nom entre els més grans.

Juan Diego en una pel·lícula.
Juan Diego era un dels actors més reconeguts del cine espanyol. | Agències
 

Juan Diego va tenir papers destacats al cinema

Juan Diego va tenir destacades actuacions a Los santos inocentes, El séptimo día, París Tombuctú o You're the one. Tampoc es va quedar enrere amb la seva àmplia carrera al teatre, on també va ser un reconegut actor.

La seva bona feina li van permetre tenir el reconeixement dels espectadors, però també de la crítica. Al llarg de la seva carrera va aconseguir uns quants guardons. Destaquen sobretot tres Premis Goya, la Concha de Plata al Festival de Donosti, tres Fotogrames de Plata o la Biznaga de Plata.

Encara que va néixer a Sevilla, va passar gran part de la seva infància al municipi de Bormujos. Tot i que estava molt vinculat a la seva localitat, de jove va decidir mudar-se a Sevilla per estudiar. Era la manera d'evitar haver de guanyar-se la vida al camp, com feia la família.

Des de ben aviat va tenir clar que es volia dedicar al món de la interpretació. La primera vegada que va pujar a un escenari va ser el 1957. Tres anys després protagonitzaria Esperando a Godot, a Sevilla.

Muntatge de Juan Diego.
L'actor va patir uns problemes de salut. | CatalunyaDiari
 

Seria el primer pas per començar una trajectòria plena d'èxits i de reconeixements. Una sèrie de malalties acabarien amb la seva vida abans d'hora. Aquest dijous el cine espanyol acomiadava als 79 anys Juan Diego, un dels més grans.