YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Mor Buddy, el primer gos infectat per coronavirus

Era un pastor alemany de 7 anys d'edat

Un gos pastor alemany
En Buddy ha estat el primer gos en morir de la Covid-19 als Estats Units | Unsplash

Ha mort el primer gos infectat per coronavirus als Estats Units. Es tracta de Buddy, un pastor alemany que va morir l'11 de juliol i al qual se li va detectar que tenia la Covid-19 ara fa tres mesos, en concret el passat abril.

Al Buddy li encantava jugar, nedar i sortir a passejar amb els seus amos, però a mitjans d'abril, quan tot just abans de complir set anys, va començar a tenir problemes respiratoris, tenia mucositat espessa al nas i respirava amb dificultat, expliquen des de 'NationalGeographic'. Sis setmanes després el pastor alemany es convertia en el primer gos confirmat en SARS-CoV-2 dels Estats Units, i lamentablement perdia la vida al juliol.

El seu propietari també va agafar el coronavirus

Però Buddy no va ser l'únic de la família en contagiar-se, i és que unes setmanes abans que li arribés a ell, el seu propietari també va començar a tenir símptomes de la Covid-19. L'home va donar positiu també el mes d'abril, just abans de detectar-li al gos.

Els propietaris han explicat que lamenten que no es dediqui temps a investigar els efectes del virus en els animals. De fet, no va ser fins al cap d'un mes de tenir símptomes, quan en Buddy ja s'havia deteriorat molt, havia perdut pes i es veia molt malament de salut que van acceptar fer-li la prova. Segons han explicat al mitjà esmentat, la família Mahoney assegura que va ser molt difícil trobar un veterinari que li fes el test del coronavirus a la seva mascota.

Immediatament després de donar positiu va començar un tractament antibiòtic i d'esteroides per un problema que li va començar a aparèixer al cor, possiblement un efecte secundari del virus. Per curar-se en salut, la família també va decidir fer la prova al seu altre gos, en Duke, de 10 mesos, qui afortunadament va donar negatiu.

La família està molt afectada per la pèrdua de la seva mascota, i és que el passat 11 de juliol en Buddy va empitjorar molt. El gos va començar a vomitar sang i finalment van decidir que era millor optar per l'eutanàsia perquè deixés de patir.


Comentaris

envia el comentari