Una prueba PCR de coronavirus realizada en un coche

Un poble de Toledo decideix autoconfinar-se després de detectar un positiu de coronavirus

L'objectiu és evitar que es propagui el virus

L'Ajuntament de Sotillo de las Palomas  ha recomanat als seus habitants el confinament voluntari durant almenys deu dies, limitant les activitats quotidianes a una persona del domicili, després de la confirmació d'un positiu per Covid-19 d'una nena de 12 anys del municipi.

Segons ha informat l'alcalde, Fernando Resino, a través d'un ban municipal, «tant la menor com els cinc membres de la família es troben confinats en el domicili familiar». En aquest sentit, ha demanat extremar les precaucions sanitàries a les llars on hi hagi menors d'edat, així com evitar els desplaçaments si no és causa major o un tema d'urgència.

Evitar el contacte social i mantenir la distància de seguretat

Així mateix, el regidor  ha recordat en el bàndol  que s'ha d'evitar el contacte social, així com mantenir la distància de seguretat de dos metres i la utilització de mesures de protecció física, a més de la higiene de mans. A més, ha incidit que «les persones que tinguin algun símptoma hauran de comunicar al seu centre de salut de manera immediata».

Finalment, Resino ha conclòs en el bàndol que «l'incompliment d'aquestes mesures poden suposar la imposició de multes, a més d'estar tipificat com a delicte contra la sanitat pública». Sotillo de las Palomas és un petit poble situat a la comarca Tierras de Talavera que té menys de 200 habitants.