Dol als Agents Rurals: Mor Josep Alet, el cap del cos a la comarca del Solsonès

Tenia 61 anys i deia un quart de segle que dirigia el cos a la comarca

Pla mitjà de Josep Alet, cap dels Agents Rurals al Solsonès
Josep Alet, cap dels Agents Rurals al Solsonès, ha mort aquest dimecres als 61 anys. | ACN

El cap de l'Àrea Bàsica dels Agents Rurals al Solsonès, Josep Alet i Espuga, ha mort aquest dimecres a causa d'una «greu i ràpida» malaltia, segons ha informat el cos a través d'un comunicat. Alet, de 61 anys, pilotava els Agents Rurals al Solsonès des del 1995. Va accedir-hi amb la primera promoció, l'any 1986, i, abans del Solsonès, va estar destinat a l'Àrea Bàsica de l'Alt Urgell. A través d'un comunicat, des dels Agents Rurals el defineixen com «una persona molt compromesa amb la terra, la seva gent i els seus companys». Això el va dur a ser un dels impulsors de la 'Festa de l'Arbre', que aplega anualment tots els escolars de la comarca.

L’any 2013, Josep Alet va rebre la distinció dels 25 anys com a Agent del Cos de mans de l’aleshores conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí. 

Alet ha estat acomiadat aquesta tarda amb una missa que s'ha celebrat al Santuari del Miracle de Solsona.

Mostres de condol per la mort de Josep Alet

La consellera d'Agricultura, Pesca i Ramaderia, Teresa Jordà, ha estat una de les autoritats que ha mostrat el seu condol per la mort d'Alet, alhora que ha destacat la «seva professionalitat i dedicació» durant els 33 anys que va estar al servei del Cos. Així mateix, l'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès han enviat missatges d'escalf als familiars i amics del cap de l'Àrea Bàsica dels Agents Rurals a la comarca.

Les mostres de condol no s'han quedat aquí, ja que moltes entitats i associacions vinculades al Medi Natural, companys i companyes, així com persones anònimes han volgut acomiadar-se de Josep Alet a través de diversos missatges a través de les xarxes socials.


Comentaris

envia el comentari