YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El rebuig a la vacuna de la Covid-19 és del 5,7% entre les persones a qui s'ha ofert

El 55% dels 24.114 immunitzats a Catalunya són usuaris de residències, on s'ha vacunat a una de cada quatre persones que hi viuen

Imatge d'arxiu d'un sanitari amb una vacuna
Un de cada quatre usuaris de residències de Catalunya ha rebut ja la vacuna contra la Covid-19. | Salut

El 5,7% de les persones dels col·lectius prioritzats a les que se'ls ha ofert administrar ja la vacuna contra la Covid-19 ho ha rebutjat, segons ha explicat aquest dilluns el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz. El territori amb un major rebuig és Lleida, on s'arriba a l'11,74%, mentre que Tarragona presenta el percentatge més baix amb un 4,27%.

Fins aquest 6 de gener, segons dades del Departament de Salut, s'han administrat 24.114 dosis del vaccí, el 55% d'elles s'han injectat en persones que viuen a residències, on ja s'ha administrat la primera dosi a una de cada quatre d'aquestes persones. Mendioroz ha destacat que el percentatge de rebuig era d'un 10% en començar el procés de vacunació, però que aquest ha anat, i anirà, a la baixa.

Medioroz assegura que la vacuna és segura

El coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya ha afirmat que aquest rebuig pot respondre a dubtes «una mica lògics» en l'inici de la vacunació. En aquest sentit, ha afegit que «no tenen sentit» perquè la vacuna és segura. Mendioroz ha confiat que a mesura que avanci la campanya de vacunació, s'anirà reduint el percentatge de rebuig «fins a quedar com una anècdota».

En tot cas, el Departament de Salut no disposa, ara per ara, de les xifres disgregades sobre el perfil de les persones que responen 'no' a l'oferiment de la vacuna, però preveu analitzar les dades més endavant, per exemple per grups d'edat o categories professionals. Això ha de permetre avaluar si són necessàries «accions informatives» per disminuir les taxes de rebuig. El que sí que queda registrat és que a aquella persona se li ha ofert la vacuna i la seva resposta ha estat negativa.

La pròxima setmana es preveu l'arribada de les primeres vacunes de Moderna

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest matí que es preveu que Catalunya rebi la setmana vinent unes 5.800 dosis de la vacuna de Moderna. Vergés, però, s'ha mostrat cauta a l'hora de confirmar amb rotunditat el dia que arribaran els vaccins. En tot cas, ha dit que de moment són «molt poques» les dosis que podrien arribar, però que a Catalunya li pertocarien gairebé 100.000 que anirien arribant les successives setmanes.

En roda de premsa aquest migdia, la consellera ha explicat també que tant les de Moderna com les de Pfizer es poden administrar «indistintament» a qualsevol persona i que no hi ha cap indicació per reservar una per a un col·lectiu i la segona per a un altre. En tot cas, sí que ha confirmat que qui rebi la primera dosis d'una de les dues rebrà la segona dosi d'aquesta.


Comentaris

envia el comentari