Imatge de l'UCI de l'hodpital Moisès Broggi de Sant Joan Despí.

Mor a Catalunya per Covid-19 un pacient que ja estava vacunat amb les dues dosis

El cap del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital de Bellvitge ho ha confirmat aquest dilluns

La situació de la Covid-19 a Catalunya continua sent complicada. En els últims dies, les dades epidemiològiques han viscut una tendència clarament a l'alça. Primer, amb un augment dràstic dels contagis i després amb un repunt de la pressió hospitalària.

De fet, la realitat de les dades ja va obligar a fer marxa enrere en les mesures restrictives que afectaven l'oci nocturn. En aquest sentit, el mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès, va assegurar ahir diumenge que aquesta setmana s'implementarien noves restriccions «per mitigar el nombre de contagis que s'estan produint».

I és que, com dèiem, el problema no es redueix només a l'alt nombre de contagi. Aquest augment dràstic de la transmissió del virus ja s'està veient reflectit als hospitals catalans, on han vist incrementada la xifra de pacients en els darrers dies. 

Per sort, les males dades encara no han repercutit en un augment destacat del nombre de morts per Covid-19. Tot i això, a Catalunya continua morint gent per problemes relacionats amb el coronavirus. Fins i tot s'ha donat un cas d'una persona que ha perdut la vida malgrat haver rebut les dues dosis de la vacuna contra la Covid-19.

Un home que havia rebut les dues dosis perd la vida a l'Hospital de Bellvitge

Així ho ha fet públic el cap del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital de Bellvitge, Rafael Máñez. En una entrevista a TV3, el doctor ha explicat el cas d'aquest home de 80 que ha mort per Covid-19, tot i que ja havia rebut les dues dosis de la vacuna. Segons ha exposat, els fets van succeir la setmana passada.

Mánez ha posat aquest exemple per mostrar que la vacuna, tot i ser «el millor que hem fet i hem de continuar», «no ens protegeix del tot». Sobretot, en el cas de persones considerades de risc, com és el cas d'aquest home de 80 anys.

Ja en el seu dia, l'actual conseller del Departament de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va advertir sobre la immunització de la vacunes. Argimon va recordar que els vaccins aprovats tenen una eficàcia de més d'un 90%, però que no arriba al 100%. Això, segons l'actual conseller, fa que estadísticament es puguin donar casos de persones vacunades, fins i tot amb dues dosis, que no arribin a immunitzar-se suficientment.