Fotomuntatge d'unes flors liles amb el subdirector de Los 40, Carlos Lorente

Commoció a la música espanyola: Mor Carlos Lorente, subdirector de 'Los 40'

Són molts els cantants i companys que han lamentat la seva pèrdua

El món de la música espanyola, i especialment el de la ràdio musical, ha rebut un duríssim cop aquest passat cap de setmana. I és que ningú es podia imaginar que es produiria la mort de Carlos Lorente, el subdirector de 'Los 40'. La trista notícia es confirmava aquest diumenge a la tarda, per un dels seus millors amics i antic company.

Era el locutor i presentador Frank Blanco el primer a anunciar la mort de Lorente en les seves xarxes socials. Ho feia en un emotiu missatge de Twitter on mostrava el seu dolor per l'adeu a qui va ser el seu company i gran amic. Ell mateix confirmava que el subdirector de la cadena musical moria de manera sobtada la matinada de dissabte a diumenge.

Les seves paraules són una mostra de la unió que hi havia entre el difunt i la que va ser una de les grans cares de l'emissora.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«Has marxat aquesta matinada massa aviat, sense que la vida t'avisés, sense poder acomiadar-te, i sense que poguéssim tenir aquest retrobament pendent. No t'oblidaré mai. Bon viatge, estimat meu», escrivia Blanco al seu Twitter.

Poc després, també s'acomiadaven d'ell la resta dels seus companys de 'Los 40'. En el perfil oficial de la ràdio, compartien un emotiu missatge amb el seu últim adeu.

«Avui ha marxat un gran amic. Ànima de 'Los 40', amant de la música d'allò més i una inspiració per a tothom. Sempre seràs el nostre número u. Tot l'afecte per la seva família i amics. Descansi en pau».

Gairebé 20 anys treballant a 'Los 40 Principales'

La història dels darrers anys de la principal emissora musical del nostre país no s'entendria sense Carlos Lorente. I és que han estat gairebé 20 anys els quals ha treballat en ella tenint un paper crucial des que va entrar l'any 2002. Des de llavors, han estat gairebé dues dècades en què ha exercit diverses funcions fins a arribar a ser el subdirector.

La seva marxa va començar precisament l'octubre de 2002. Va ser llavors quan es va convertir en ajudant de producció d'uns dels principals programes de 'Los 40', 'Anda ya'. També en aquesta època va començar a exercir com a 'brand manager' de l'emissora, i que encara ocupava actualment.

El seu primer pas per 'Anda ya' finalitzava l'agost de 2003. Un mes després s'incorporava, ja com a productor, al programa 'Qué me cuentas', de Susana Gil. En aquest estaria tres temporades fins a l'agost de 2006.

L'agost de 2004, va passar a ser també el productor de 'La noche caprichosa', de Miguel Coll. En aquest programa va estar fins a l'agost de 2006. Aquest any, deixava aquests dos treballs i tornava al seu primer programa a la cadena, 'Anda ya'.

Va ser entre setembre de 2006 al juliol de 2010 quan va estar al càrrec de les tasques de producció del programa de Frank Blanco. Durant aquests anys es va acabar de forjar la seva amistat. Anys més tard, l'1 de gener de 2020, és quan es convertiria en el subdirector de l'emissora.

Els missatges de dolor de molts dels cantants que van coincidir amb ell

La mort de Carlos Lorente ha generat una gran onada de mostra del dolor de molts dels cantants espanyols que van coincidir amb ell. Alguns com a Pablo Alborán recordaven com «els dies d'entrevistes a 'Los 40' eren fantàstics gràcies a tu». I afegia que «sempre vas ser molt afectuós i professional amb tots».

Altres dels intèrprets del nostre país que han volgut recordar-lo han estat Malú, Aitana, Lola Índigo o Soraya Arnelas. Tots han coincidit a valorar-lo com a persona i com a gran professional.