Botellon al passeig del Born de Barcelona

Patrulles veïnals s'encaren a turistes a Barcelona: «Fora d'aquí, porcs!»

Els veïns del barri de la Barceloneta denuncien incivisme per part de joves, la majoria d'ells turistes

L'evolució de les dades epidemiològiques de la Covid-19 ha obligat a fer passes enrere en la desescalada a Catalunya. L'exemple més clar el trobem en l'oci nocturn, un sector que després de mesos esperant poder obrir, ha hagut de tancar els seus negocis pocs dies després de la reobertura. 

El nou tancament del sector de l'oci nocturn ha comportat nous actes d'incivisme als carrers de Barcelona. Aquesta situació ja es va viure quan va caure el toc de queda nocturn, però encara no havia reobert el sector. Ara, amb els pubs i discoteques tancades, aquestes imatges s'han repetit de nou en diversos punts de la capital catalana.

Una d'aquestes zones és la Barceloneta, una zona que habitualment ja comptava amb problemes d'incivisme a conseqüència de l'acumulació de molts d'aquests locals al barri. Aquest cap de setmana s'han repetit les imatges de joves, la majoria d'ells turistes, gaudint de la festa i l'alcohol a ple carrer. I, segons sembla, els veïns -o almenys una part- han decidit dir prou i posar mans a l'obra per intentar frenar aquests actes incívics, com per exemple, orinar al carrer.

Patrulles veïnals contra els turistes de festa: «Fora d'aquí!»

Així doncs, segons la passivitat policial que denuncien, diversos veïns de la Barcelona han decidit posar fil a l'agulla per intentar dissuadir aquests joves que cometen actes incívics. L'eina més efectiva que han trobat per ara han estat unes patrulles veïnals, que no dubten a encarar-se a aquests turistes. «No ens heu donat cap opció més», denuncien.

D'aquesta manera, segons es pot veure en vídeos que han circulat per les xarxes socials, diversos veïns s'han encarat a aquests joves. «Vinga, fora d'aquí! Fora! 'Guarres'! Porques!», escridassa una veïna a un grup de turistes que, segons sembla, havien acabat d'orinar a la via pública. «Tu 'guarro'! A pixar a la platja, 'guarro'!», li retreuen a un altre jove.

Culpen l'Ajuntament de Barcelona

Tot i encarar-se amb els turistes, els veïns del barri barceloní tenen clar que la culpa de tot plegat és de l'Ajuntament de la capital catalana. Així ho denuncien des de la plataforma 'Barcelona diu prou'.

«Això esteu provocant. No esteu protegint les veïnes: Barcelona és la ciutat amb més contagis de Covid. Felicitats ajuntament! No tanqueu la platja, que continuïn els contagis!», critiquen des del col·lectiu afectat.