Mor l'actor Christopher Plummer als 91 anys

L'intèrpret es va fer famós el seu paper a 'Sonrisas y Lágrimas'

L'actor Christopher Plummer, en una fotografia
L'actor Christopher Plummer ha mort avui divendres, 5 de febrer, als 91 anys | cedida

L'actor canadenc Christopher Plummer ha mort aquest divendres, 5 de febrer, als 91 anys. L'intèrpret ha mort en la seva residència de Connecticut en companyia de la seva dona, Elaine Taylor. Després de tornar a la gran pantalla per substituir Kevin Spacey a 'Todo el dinero del mundo', Plummer gaudia d'unes vacances després de rodar 'Puñales por la espalda', pel·lícula dirigida per Rian Johnson. 

Plummer deu la seva gran fama al seu paper en 'Sonrisas y lágrimas', memorable film que el va catapultar a interpretar altres vides com ara a 'El dilema' o 'Una mente maravillosa', pel·lícula inspirada en la vida de John Nash, matemàtic i especialista en la teoria de jocs. 

«Un tresor nacional americà»

El seu amic Lou Pitt, qui també fou el seu mànager durant 46 anys, ha dit que l'actor «era un home extraordinari que estimava i respectava profundament la seva professió». «Era un tresor nacional americà que, no obstant això, mai va renunciar a les seves arrels. La seva voluntat ressonarà en les generacions futures i sempre estarà d'alguna manera amb nosaltres», ha afegit Pitt.

El canadenc va aconseguir guanyar l'Oscar a millor actor de repartiment pel seu paper a 'Beginners' (2011), en què va interpretar un home homosexual vell que reconeixia la seva sexualitat explicant-li al seu fill adult, que interpretava Ewan McGregor. En dues ocasions més, tot i que no va guanyar, va ser nominat al mateix guardó; una vegada pel film 'La última estación'; i, l'altra, per 'Todo el dinero del mundo'. 

Curiosament, Plummer  va reconèixer en una entrevista a 'The Guardian' que no tenia un bon record de «Sonrisas y lágrimas». El motiu va sorprendre tothom. I és que al canadenc  No li van deixar cantar. L'actor va cedir que una altra persona li doblegués, perquè el seu desig era fer un musical teatral per a la pantalla gran.


Comentaris

envia el comentari