Hombre sujetando mano de mujer en cama de hospital

Mor Dani, l'infermer linxat pels seus veïns per tenir Covid-19: «Mai es va recuperar»

No va poder recuperar-se de la pallissa que li van donar els veïns

Fa un any, l'infermer argentí Daniel Porro va ser notícia a tot el món. Havia patit un brutal atac per part dels seus veïns a la província de Neuquén després d'assabentar-se que s'havia contagiat de Covid-19.

La gent del barri el va colpejar amb fúria i molta duresa perquè se n'anés. A més, també li van robar el cotxe i li van incendiar la casa. En aquell moment, l'afectat reconeixia al 'TN' que estava «travessant una situació d'extrema violència».

Fa tot just unes hores es coneixia la mort de Daniel Porro. El passat 4 de juliol se'n va anar a dormir, però ja no va despertar. Havia patit una aturada cardíaca que havia posat fi a la seva vida.

El seu pare, Miguel, va explicar que «mai es va poder recuperar d'aquell rebuig social; en realitat, des d'aquell dia, no va poder tornar a dormir bé». Durant tot el dia treballava i, a la nit, quan es ficava al llit tenia molts problemes per agafar el son.

Aquella situació va afectar la seva salut. «Va patir molt i anava a treballar gairebé sense dormir», va explicar el seu progenitor a 'La mañana de Neuquén'.

El final trist de la història de Daniel Porro

Daniel Porro havia donat positiu per coronavirus el 19 de juny de 2020. No obstant això, uns dies abans va decidir aïllar-se a casa, ja que tenia símptomes de la malaltia. Amb el pas dels dies va poder recuperar-se del virus, però no de l'odi que li havien transmès els seus veïns.

Un d'ells va dir: «Fot el camp perquè ets positiu i et cremarem la casa. No volem gent com tu al barri». Unes paraules molt dures que l'infermer no es va poder treure del cap. També li rondava un cert sentiment de culpabilitat.

Un dia, el veí li va trucar i Daniel, fart de rebre tota mena d'amenaces, li va contestar malament. La situació va acabar a cops i li van donar puntades fins que el van deixar inconscient. 

Explicava que entre diverses persones «em van colpejar per tots els costats; vaig perdre el coneixement i vaig acabar a l'hospital». No obstant això, no només va haver de lluitar contra les persones del seu entorn, sinó també contra la justícia.

El relat que va oferir el sanitari que havia passat la Covid-19 no va convèncer la fiscalia. Van assegurar que la seva declaració «no era congruent».

Les penúries també es van traslladar a la feina. «Li van deixar anar la mà» i el van cessar. Amb el temps aconseguiria una nova feina en un altre centre de salut.

Tots aquells capítols que es van anar acumulant en la memòria de Dani van acabar desgastant del tot el seu estat físic i anímic.

Daniel Porro quedarà en la memòria de moltes persones, sobretot per la seva lluita contra el coronavirus. Per la seva professió, va haver d'estar molt temps a primera línia de l'hospital ajudant els altres.

La seva família no s'oblida d'ell. «Ens queda mantenir-lo en el record, sempre de la millor manera», han assegurat. El seu pare va compartir a les xarxes socials algunes de les cançons que va gravar mentre es va confinar a casa.

Els vídeos de l'infermer amb la seva guitarra es van viralitzar en molt poc temps i diversos dels usuaris van voler elogiar la seva valentia. Dani havia salvat vides, deixant la seva en un segon pla, cosa digna d'admirar.

No obstant això, a les xarxes socials també han reclamat justícia. No entenen com després d'una pallissa les autoritats no han pres cap tipus de decisió. Tots els agressors de Daniel continuen al carrer.

I tot per haver-se contagiat de coronavirus mentre treballava. En tot moment havia limitat les seves sortides al carrer i, per no infectar els altres, va optar per autoconfinar-se a casa. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.