YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Mor la doctora Ana Figueras després de lluitar a primera línia contra el virus

La doctora és la setena facultativa que mor a Ciutat Real

La Unitat de Vigilància intensiva (UCI) per a malalts de coronavirus de l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona
La doctora ha morts als 58 anys | Europa Press

Espanya ha estat un dels països europeus amb un nombre més elevat de contagis de coronavirus dins el personal sanitari. Els nostres professionals de la salut, a més d'estar en la primera línia de batalla contra la pandèmia, han hagut de patir el virus en la seva pròpia pell.

L'última sanitària que no ha pogut vèncer aquesta lluita al nostre país ha estat la doctora Ana Figueras Juárez, metgessa d'Atenció Primària del centre de salut de Malagón, a Ciutat Real.

La doctora Ana Figueres Juárez mor als 58 anys d'edat a causa del coronavirus

La mort per coronavirus de la doctora amb tan sols 58 anys d'edat, ha commocionat tot Espanya i especialment a la seva ciutat natal, on era molt estimada pels veïns. La doctora va contraure el coronavirus mentre exercia la seva professió i va morir durant la nit d'ahir a conseqüència d'una complicació de la malaltia, segons ha confirmat el diari manxec 'Lanza Digital'.

Els companys facultatius d'Ana Figueres Juárez van intentar salvar-li la vida, però la doctora no va poder superar la malaltia després d'estar diversos dies ingressada a l'UCI de l'Hospital General Universitari de Ciutat Real.

Ciutat Real plora la mort de la setena facultativa morta a la província

Actualment, la doctora treballava al centre de salut de la localitat, per la qual cosa era molt coneguda a Malagón, un poble que no supera els 10.000 habitants. Però, a més, la doctora va ser sotsdirectora mèdica de l'Hospital General de Ciutat Real entre l'any 2008 i 2015 pel que era molt estimada a tot el municipi, que avui plora la mort de la setena facultativa que ha perdut la vida a la província durant l'exercici de la seva professió durant la pandèmia.

La mort de la doctora Ana Figueras se suma a la trista i voluminosa llista de doctors morts a la província, que fins al moment ha registrat més de 1.300 morts al llarg de la crisi sanitària. Els sis metges morts a Ciutat Real per COVID-19 han estat:

  • Sara Bravo López: va morir als 28 anys d'edat a l'Hospital Taca Centro d'Alcàsser de San Juan, encara que exercia com a metge de família al Centre de Salut de Mota del Cuervo (Cuenca). El cas va commocionar per l'extrema joventut de la doctora, que va morir al principi de la pandèmia, concretament el 28 de març de 2020.
  • Jesús Montarrososo Martín: el doctor treballava com a metge de Família del Centre de Salut Avinguda dels Instituts d'Alcàsser de San Juan i va morir el passat mes d'abril als 64 anys d'edat.
  • Samir Assi Mouselli: el veterà metge va morir als 71 anys d'edat, deixant de dol el Centre de Salut de la Solana, on treballava com a metge d'atenció primària.
  • Héctor Garrido Veí: va morir als 58 anys d'edat i treballava com a pediatre a l'Hospital Santa Bàrbara de Puertollano.
  • José Manuel Iriarte Óssa: el prestigiós metge de l'UVI mòbil de Tomelloso de la Gerència d'Urgències, Emergències i Transports d'Sescam va morir als 63 anys d'edat, a igual que la majoria dels seus col·legues, al mes d'abril.
  • Leonardo Dante González Quirón: ja al mes de maig, va morir als 73 anys d'edat, un altre conegut metge del Centre de Salut de Malagón. Malgrat la seva edat, l'home continuava en actiu exercint la seva professió a la Residència geriàtrica Verge de la Serra a Villarrubia de los Ojos.

També cal recordar la mort d'altres professionals sanitaris i farmacèutics a la província. És el cas dels infermers José Montero Mossos i Pilar García, treballadors de Puertollano que van morir quan tot just superaven els 60 anys d'edat.


Comentaris

envia el comentari