Primer pla de les mans d'un infermer administrant un medicament a un pacient

Mor de Covid una dona de 45 anys que no es va vacunar per por als efectes secundaris

La víctima es va contagiar de la variant Delta i no va superar la malaltia | Deixa enrere els seus dos fills

Tricia Jones era una dona de 45 anys que no es va vacunar per por els efectes secundaris. Malauradament, va morir ingressada a l'hospital després d'haver-se contagiat de la variant Delta de la COVID-19. La notícia ha commocionat Grain Valley, a Missouri, Estats Units, perquè la dona deixa dos nens orfes.

Als Estats Units, la campanya de vacunació s'ha vist alentida a causa d'un ampli percentatge de la població reticent a posar-se-la. Les autoritats americanes, com passa a Espanya, no obliguen la població vacunar-se. És més, alguns polítics reneguen de les medicines i animen els seus seguidors a fer el mateix.

Això ha provocat que les autoritats hagin posat en marxa campanyes pro-vacunació, com sortejos i concursos. Les persones vacunades entren en un sorteig i es poden dur suculents premis. Però tot i això, no tothom està disposat a deixar-se punxat.

Tricia va ser una d'aquelles persones que li tenia autèntic "pànic" als efectes secundaris de les vacunes. Estava especialment aterrida dels possibles trombes o coàguls que provoquen alguns sèrums com Janssen o AstraZeneca. Per això mateix, va decidir no vacunar-se malgrat la insistència de la seva família.

La seva família li va demanar que es vacunés

Deborah, la seva mare, no va dubtar a vacunar-se per mostrar-li a la seva filla que era segur, encara que va sofrir alguns símptomes. Però això no va ser suficient i Tricia es va mantenir en la seva postura.

"Ella no volia fer-ho. No vaig poder convèncer-la", assegura la seva mare en declaracions a FOX4. Amb l'avanç de la variant Delta, més contagiosa, també als Estats Units, Tricia es va acabar infectant de COVID.

Un cop malalta i ingressada a l'hospital, Tricia va recapacitar sense saber que ja seria massa tard per a ella. "Mare, tenies raó sobre la vacuna, sobre les màscares", li va dir a la seva mare.

La veritat és que el primer a encomanar-se del virus va ser un dels fills de Tricia. Segons Daily Mail, es va infectar amb la variant Delta i als pocs dies va acabar contagiant la seva mare i el seu pare, Keith.

Tricia va empitjorar ràpidament el seu estat i va acabar necessitant ajuda sanitària, ingressant a l'hospital. Un cop allà, els metges no van aconseguir estabilitzar-la i va acabar morint el passat 9 de juny.

Deborah, la mare, està destrossada per la notícia, però ha volgut parlar davant els mitjans per a donar a conèixer la situació. Creu que hi ha una gran part de població que no vol vacunar per por, però admet que les conseqüències acaben sent pitjors.

La mare de la víctima insisteix a demanar a la gent que es vacuni perquè ningú més hagi de passar pel mateix. "Si us plau, preneu-vos això seriosament. No vols veure un familiar a què estimes passar per això", va explicar a la televisió.

Els Estats Units, un país dividit per la vacuna

Espanya va superar recentment als Estats Units en percentatge de població vacunada amb dues dosis. I això malgrat que el país nord-americà va començar a vacunar molt abans que Europa.

La causa està en què al nostre país el percentatge que rebutja la vacuna és ínfim. En algunes comunitats autònomes ni tan sols arriba a l'1%. Als Estats Units, en canvi, hi ha un corrent molt més ampli de "negacionistes" i "antivacunes".

Això ha provocat que la campanya de vacunació s'hagi alentit allà all mateix temps que pugen els casos. La variant Delta ja ha fet acte de presència i en l'última setmana s'han duplicat els positius.

Les dades parlen per si soles, i el 99% de morts per COVID als Estats Units a les últimes setmanes no estava vacunat. La resta de malalts, especialment els vacunats, van passar la malaltia i van aconseguir sobreviure.

Tot i l'evidència, les autoritats no aconsegueixen convèncer la població perquè es vacuni. Ni tan sols premiant als que sí que accepten amb sortejos i premis.

El país es va posar l'objectiu d'arribar al 70% de població inoculada el 4 de juliol, però no ho han aconseguit. Ara, els experts alerten que la nova onada de COVID seguirà creixent fins a finals de setembre si no se segueix vacunant. I exigeixen al Govern americà que vacuni a la població abans de la tardor, perquè llavors els casos es dispararan.