La campanya d'immunització havia de ser el camí cap al final de la pandèmia. No obstant això, tots els problemes que han sorgit entorn de les vacunes han suposat que siguin molts els que s'hagin oposat a rebre el sèrum per por de les conseqüències que pugui tenir.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
Els sanitaris van ser els primers a ser inoculats i encara que la majoria va acceptar rebre la injecció, també va haver-hi alguns professionals que es van negar. Això és el que ha succeït en la residència Pla de Martís d'Esponellà, Girona. Aquest centre compta amb 37 treballadors i 17 d'ells han rebutjat rebre la vacuna contra el coronavirus.
D'aquesta manera, els residents que viuen en aquests llocs tenen probabilitats més altes de contagiar-se i, com que són persones de risc per la seva avançada edat i per les seves patologies tenen més possibilitat de morir.
Mor una anciana després de contreure el virus
Segons la informació que ha compartit la Cadena Ser, una anciana ha perdut la vida en la residència Pla de Martís després d'haver contret el virus. Malgrat que es desconeix encara quina ha estat la causa exacta de la seva defunció, la dona corria un risc molt elevat de morir si contreia el virus. A més de ser una persona d'avançada edat tenia patologies prèvies que podien suposar la seva mort si es contagiava de coronavirus.
Brot actiu i zona vermella
La Cadena Ser també ha explicat que a la residència Pla de Martís d'Esponellà s'han detectat 16 casos més de Covid, encara que en la seva majoria són asimptomàtics. Així mateix, han apuntat que cinc dels treballadors que es van negar a rebre la vacuna contra el virus haurien donat positiu en una prova PCR.
Segons la informació que ha publicat l'agència 'Efe', a Catalunya només hi ha dues residències que es troben en la zona vermella perquè tenen cadascuna un brot de Covid actiu sense controlar. Ambdues es troben a la Regió Sanitària Metropolitana Sud de la comunitat i una d'elles és la Pla de Martís d'Esponellà.
Encara que no s'han fet públics fins ara, els contagis es van detectar a finals del mes de març, quan la residència va fer un cribratge rutinari als treballadors i es va descobrir que dos dels treballadors que no van voler ser inoculats havien contret el virus. Ara el Departament de Salut i l'Agència de Salut Pública, juntament amb la direcció del centre, estan fent un seguiment i un control del brot de la residència per a poder frenar-lo i no haver de lamentar més morts.
D'altra banda, la situació clínica dels residents que han donat positiu en Covid i que presenten símptomes lleus o que són asimptomàtics està sent controlada pels professionals de l'Equip d'Atenció Bàsica de Salut de Banyoles.
Dues residències en la zona taronja
Girona també compta amb altres dues residències que es troben en la zona taronja. Aquests dos centres per a persones grans també tenen brots actius, però al contrari que els catalogats en vermell aquests sí que estan controlats.