Imatge d'Emili Giménez, fotògraf i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Puigcerdà entre 1999 i 2007.

Dol a la Cerdanya per la mort d'Emili Giménez, fotògraf i exregidor de l'Ajuntament de Puigcerdà

Nascut l'any 1955 a la província d'Albacete, es va traslladar amb només set mesos a Bellver de la Cerdanya

Aquest dimarts ha mort Emili Giménez, fotògraf i exregidor de Puigcerdà. Aquests dos àmbits, la fotografia i la política, van convertir Giménez, de 64 anys, en un dels veïns més coneguts de la capital de la Cerdanya, ja que amb la seva càmera va deixar testimoni gràfic d'actes i esdeveniments de la comarca. L'Ajuntament de Puigcerdà, on treballava, ha expressat el seu condol a través d'un comunicat, recordant que durant dos mandats va ser regidor de Cultura de la corporació.

ERC Puigcerdà també ha mostrat el seu condol pel traspàs d'Emili Giménez, recordant que «amb les seves fotografies, sempre ens ensenyava a estimar i lluitar pel nostre territori, la nostra Cerdanya».

Va arribar a la Cerdanya amb només set mesos

Nascut a Yeste (Albacete) l'any 1955, Emili Giménez es va traslladar a Bellver de la Cerdanya quan tenia només set mesos. Va estudiar als Maristes de Rubí i Llinars del Vallès i entre altres ocupacions va treballar en un hotel o fent de pagès. L'any 1999 va convertir-se en regidor de l'Ajuntament de Puigcerdà, per ERC, esdevenint, durant dos mandats, responsables de les àrees de Cultura i d'Educació. Quan va tancar la seva etapa com a regidor, es va convertir en cap de premsa del consistori, on continuava treballant.

La seva passió per la fotografia li ve de petit, tot i que la seva tasca va començar a ser coneguda arran de la seva entrada a l'Ajuntament, arribant a exposar la seva obra en diverses mostres. Les seves fotografies, a més, han aparegut en nombrosos mitjans de Catalunya i Andorra, així com en publicacions especialitzades d'esports de muntanya i fotografia.