Francisco Javier Guerrero, un dels principals imputats en el cas ERE.

Urgent: Mor de manera sobtada un dels principals imputats en el cas ERE d'Andalusia

El seu advocat confirma que, a falta de l'autòpsia, tot indica que ha mort d'un infart

L'exdirector general de Treball i Seguretat Social de la Junta d'Andalusia i un dels principals imputats en la peça política de la causa judicial sobre els expedients de regulació d'ocupació (cas ERE), Francisco Javier Guerrero, ha mort aquest diumenge.

Així ho ha confirmat a Europa Press el seu advocat, Rafael Ramírez-García del Junco, que ha indicat que Francisco Javier Guerrero «va començar a trobar-se malament de matinada» i que «a falta que l'autòpsia confirmi la causa de la seva mort, sembla que ha estat un infart».

El lletrat ha assegurat que Guerrero «estava bé» i que en els últims mesos presentava una actitud «animada» perquè «semblava que li començaven a sortir millor les coses».

Guerrero va ser condemnat el novembre de 2019 per la Secció Primera de l'Audiència de Sevilla a set anys, onze mesos i un dia de presó i 19 anys, sis mesos i un dia d'inhabilitació per un delicte continuat de prevaricació en concurs medial amb un de continuat de malversació, pel procediment específic a través del qual eren canalitzades les subvencions autonòmiques amb les quals van ser finançats els ERO fraudulents i ajudes directes i suposadament arbitràries a empreses.

Al juny d'aquest any, Guerrero va formalitzar el seu recurs de cassació amb destinació al Tribunal Suprem (TS) al·legant quatre motius, començant per una «infracció de preceptes penals, així com altres normes que haurien de, necessàriament, ser observades per dictar sentència», ja que la sentència impugnada no té en compte «legislació aplicable» en el cas, com l'ordre ministerial de 1994.

Vox demanarà explicacions sobre el cas ERE

Vox ha anunciat aquest divendres que demanarà explicacions al conseller de la Presidència, Administració Pública i Interior i portaveu de l'Executiu andalús, Elías Bendodo, per la decisió de la Junta de sol·licitar l'arxiu de cinc peces esqueixades del sumari del cas dels expedients de regulació d'ocupació (ERO) irregulars, com ha informat el Abc.

En declaracions als periodistes al Parlament andalús, el portaveu parlamentari de Vox, Alejandro Hernández, ha rebutjat aquest posicionament i ha considerat «incomprensible» l'actuació que està seguint el gabinet jurídic de la Junta d'Andalusia encara que «tampoc ens sorprèn perquè està en la línia del que ha fet en temps passats».

«No té gaire sentit que advoquen per l'arxivament de la causa perquè la Junta és l'administració perjudicada però, a més, els perjudicats som tots els andalusos», ha insistit Hernández.

Per tant, per Vox és «una absoluta falta de respecte perquè és donar per perduda qualsevol possibilitat de recuperar els diners malversats», per aquest motiu volen demanar explicacions al conseller de Presidència.