Imatge de la ferida del bacteri a l'esquena de la víctima

Mor un home per la mossegada d’un bacteri carnívor en una platja nord-americana

Els fets van passar aquest cap de setmana en poques hores quan la víctima va topar amb aquest microorganisme mentre practicava un esport aquàtic

Fa unes setmanes ja parlàvem de l’augment de la presència de bacteris mortals que cada vegada s’estenen més per les platges dels mars i oceans més al nord del nostre hemisferi a causa del canvi climàtic. Doncs bé, ara ens arriba un nou cas des dels Estats Units, on un jove ha mort gairebé de sobte a causa de la mossegada d’un bacteri carnívor mentre practicava un esport aquàtic al mar amb la seva família.

En aquest cas, es tracta del bacteri ‘fascitis necrosante’, també conegut amb el nom de ‘menjacarn’.  La víctima, Dave Bennett, es va apropar divendres passat a una platja de Florida per practicar l’esquí aquàtic. L’home va passar aquest dia lúdic en perfecte estat de salut amb la seva dona i filla, però tot es va començar a torçar al cap d’unes hores. 

El dia següent, la víctima es va despertar amb un estat de salut molt dolent, ja que tenia marejos, febre, rampes i un gran refredat. Degut al seu sobtat empitjorament, va ser traslladat ràpidament a un hospital, on se li va descobrir una gran mossegada per part d’aquest microorganisme a l’esquena i els metges van dir que la situació era crítica. Poques hores després, concretament diumenge, va acabar morint. El bacteri no va tardar ni 48 hores en acabar amb la vida de l’home, cosa que demostra la seva perillositat.

Una víctima vulnerable davant d’un bacteri ferotge

A través de les anàlisis dutes a terme, els metges van detectar que el nivell d’àcid a la sang de l’home a causa d’aquest bacteri era molt elevat, totalment incompatible amb la vida, cosa que li va provocar la ràpida mort. Això demostra, sens dubte, el caràcter ferotge i la perillositat d’aquest microorganisme. 

No obstant, hi ha un altre factor que s’ha de tenir en compte en aquesta ràpida defunció, i és que la víctima havia patit càncer anys enrere, raó per la qual el seu sistema immunològic estava força debilitat  com per lluitar contra una invasió bacteriana tan important.

Preocupació als Estats Units

Aquest no és, ni de bon tros, el primer cas de mort per un bacteri a les platges dels Estats Units. De fet, fa poc parlàvem del ‘Vibrio vulnificus’, un altre microorganisme que causa cada any milers d’infeccions carnívores  en les seves víctimes arreu del país nord-americà, causant inclús diverses morts. Per aquesta raó, les autoritats estan força preocupades, ja que recentment també s’ha infectat una nena de 12 anys que ja ha estat operada diverses vegades per tal de salvar-li la vida.