YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Mor la infermera que va endarrerir la seva jubilació per lluitar contra el coronavirus

La nord-americana Betty Grier Gallaher perdia la vida abans de complir 79 anys

Betty Grier Gallaher, infermera morta per coronavirus a Alabama
La nord-americana Betty Grier Gallaher perdia la vida abans de complir 79 anys | Facebook


La història d'una nord-americana d'Alabama és un relat que commou tothom qui el coneix en detall. La infermera Betty Grier Gallaher tenia 78 anys quan va perdre la vida el passat 10 de gener a causa de la malaltia del coronavirus al Coosa Valley Medical Center, a Alabama. Aquest era el mateix hospital on havia exercit la seva tasca com a infermera d'urgències durant 43 llargs anys.

Encara que els seus companys i familiars la van avisar en tot moment, la bona de Betty va voler continuar treballant a l'hospital per ajudar els pacients malalts de Covid-19 i a tots els seus companys, tot i tenir edat per retirar-se. La infermera va voler prorrogar la seva vida laboral per seguir donant un cop de mà al seu hospital de tota la vida.

Betty va morir un dia abans del seu aniversari

Betty Grier Gallaher hauria complert els 79 anys el passat dilluns 11 de gener, just un dia després de morir. Li encantava treballar en els torns de nit, ja que li agradava ajudar a les infermeres més novelles després de passar prop de 50 anys a les sales d'urgència. Una de les seves companyes, Nikki Jo Hatten, la va definir com «la cura per un atac d'ansietat» a la 'CNN'.

La difunta infermera només va estar fora de l'hospital dos dies, quan la situació de la Covid als Estats Units va començar a ser greu. Jo Hatten també va parlar per a la 'CNN' sobre el paper de Betty quan el coronavirus va començar a ser imparable als Estats Units: «No podia suportar-ho. Trobava a faltar venir a la feina. Per això va viure», afirmava la seva companya de treball.

La promesa que va fer al seu fill i no va poder complir

Tot va començar el diumenge 19 de desembre, quan Betty va començar a trobar-se malament, si bé al principi no es creia que podia patia el coronavirus. La sanitària d'Alabama va creure que només seria una baixada de defenses produïda per l'excés de feina a l'hospital. Però, un dia després, Betty es va fer un test de Covid i va saber que estava contagiada de coronavirus.

Betty va passar la Covid al seu domicili perquè no va pensar en cap moment a ingressar a l'hospital. Fins i tot va prometre a un dels seus fills que deixaria de treballar després de recuperar-se de la malaltia. Malgrat el seu gran desig de no acudir a l'hospital, Betty va anar empitjorant amb el pas dels dies i va haver d'ingressar-hi. Hatten va confessar a la 'CNN' que «el dia que ella va morir, gairebé tot el nostre personal d'emergències hi va ser i es va omplir la seva habitació».

The whole CVMC family is deeply saddened by the loss of our ER nurse, Mrs. Betty Grier Gallaher, to the COVID-19...

Posted by Coosa Valley Medical Center on Tuesday, January 12, 2021

«La seva única forma de viure era ajudant als altres»

«No era la forma en què volíem que marxés. Ella era la cap de la nostra sala d'emergències, o la matriarca d'emergències. Ens sentim com si haguéssim perdut la nostra mare», confessa la companya de Betty.

«Hi havia una sola forma amb la qual ella sabia viure, i era ajudar els altres», va dir. «Espero poder dir que vaig viure la meva vida de la forma en què volia viure-la, com ella», finalitzava el seu testimoni Hatten per a la CNN.

D'altra banda, des del Coosa Valley Medical Center li han donat l'últim adeu a Betty amb un emotiu missatge a la seva pàgina oficial de Facebook: «La Senyora Betty sempre tenia un somriure a la cara i va ser la nostra animadora. Ella era infermera. Ella va encarnar el nostre encàrrec de cuidar els pacients: ment, cos i esperit. Sempre va ser amable i es va preocupar profundament pels seus pacients. Lamentem la seva pèrdua i celebrem la seva vida. Estenem el nostre més sentit condol a la seva família», diu el text que la família de Betty segur no oblidarà mai.


Comentaris

envia el comentari