Mor Jonathan, el jove de 35 que va rebre l'ajuda de milers de persones

El jove va rebre el diagnòstic poc abans de néixer la seva filla

Jonathan Lorente, el jove de 35 anys que ha mort de càncer
Jonathan Lorente, el jove de 35 anys que ha mort de càncer | Facebook

Jonathan Lorente, l'estimat veí de Guadix que lluitava contra un càncer ha perdut la vida aquesta setmana. Feia dos anys que el jove de 35 anys patia les molèsties d'un sarcoma d'Ewing que, finalment, li ha guanyat la lluita.

La terrible notícia la donava a conèixer un dels seus afins a través de les xarxes socials. «Bona nit, lamentablement us he de comunicar que el nostre amic i companys Jonathan ha mort. Ha lluitat fins a l'últim moment contra aquesta cruel i dura malaltia però al final se l'ha endut. El meu condol més sincer a la seva dona, mare i família i els hi transmeto ànim i força en aquests durs moments. Descansa en pau amic Jonathan, no t'oblidarem», deia el text. 

D'aquesta manera es confirmava la pitjor de les notícies. El tumor, que atacava el sistema ossi de Jonathan Lorente i que se li havia estès pel cos, li guanyava la batalla després de dos anys de dura lluita.

No va arribar a temps

El càncer d'aquest jove va ser detectat en una fase força avançada a causa d'un diagnòstic tardà. El jove granadí mai s'hauria imaginat que un simple dolor d'esquena era el senyal que alguna cosa molt greu estava passant en el seu organisme.

Jonathan feia temps que tenia un fort dolor d'esquena al qual no li va donar gaire importància perquè semblava que aquest era fruit d'una incipient ciàtica. Un mal però que no el deixava tranquil, ja que les solucions que li donaven els metges eren poc efectives. És per això, que el jove va decidir emprendre un llarg camí fins que li van donar un diagnòstic que ningú s'esperava.

La notícia va arribar poc abans de néixer la seva filla. Jonathan i la seva parella coneixien llavors que el jove tenia un tumor ossi al fèmur que ja se li havia estès fins als pulmons. Un mal que va continuar avançant fins a la regió lumbar i el maluc. Així doncs, es va posar en mans del servei d'oncologia de l'Hospital Virgen de las Nieves on va començar amb la quimioteràpia.

A causa de la fase avançada que estava la malaltia, els beneficis de la químio eren més aviat pocs així que van decidir combinar-ho amb l'oncotèrmia, una tècnica de radiacions menys agressives. Les sessions d'aquest tractament però eren pràcticament inassumibles per la seva família.

Una gran onada solidària

Milers de persones van voler ajudar i donar suport a Jonathan Lorente tot contribuint en la seva lluita contra el càncer. És per això que van posar el seu granet de sorra i, a través del grup de Facebook 'Tots amb Jonathan', el van ajudar a pagar aquest tractament que no és assequible per a totes les butxaques.

Una onada solidària que va aclaparar a Jonathan, tal com va reconèixer a 'IDEAL' el passat 12 de setembre. Fins i tot van arribar a participar ajuntaments, esportistes i algun rostre conegut de la televisió. Malgrat tots els esforços realitzats, Jonathan acabava morint el passat dimarts.


Comentaris

envia el comentari