YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Mor el prestigiós oncòleg català José Baselga als 61 anys

Des de principis del 2019 dirigia l’àrea d’I+D contra el càncer de la multinacional AstraZeneca

Primer pla del doctor José Baselga
L'oncòleg liderava un grup important d'AstraZeneca | Cedida

L’oncòleg català Josep Baselga ha mort aquest diumenge a Nova York, on residia de feia anys liderant importants projectes contra el càncer, segons han avançat 'La Vanguardia' i 'Expansión' i ha confirmat el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), que ell va fundar el 2006.

Referent internacional en la recerca de nous tractaments contra el càncer, sobretot de mama, s’ha dedicat al desenvolupament de fàrmacs i l'estudi de les estratègies per superar els mecanismes de resistència, esdevenint líder en el desenvolupament clínic de diversos agents nous. Ha rebut nombrosos premis, entre els quals el 2016 el Premi Internacional Catalunya, juntament amb dos oncòlegs catalans de prestigi internacional com Manel Esteller i Joan Massagué.

Josep Baselga (Barcelona, 1959) es va llicenciar en Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona i va obtenir el grau de doctor el 1992. Entre 1996 i 2010 va dirigir el servei d'oncologia mèdica i va fundar el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) de Barcelona. De 2010 a 2012 va ser cap de la Divisió d'Hematologia / Oncologia i director associat del Centre de Càncer de l'Hospital General de Massachusetts a Boston i professor de Medicina a l'Escola de Medicina de Harvard.

El 2013 va passar a ser director mèdic del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, a Nova York, considerat com el millor centre en recerca oncològica del món. El setembre del 2018 va haver de dimitir després de destapar-se que havia ocultat importants ingressos econòmics procedents de companyies farmacèutiques i biotecnològiques. Des de principis del 2019 dirigeix l’àrea d’I+D contra el càncer de la multinacional AstraZeneca.

L'excel·lència científica de Baselga en oncologia

Baselga va crear un model d'atenció en oncologia que ha estat replicat en molts altres hospitals d'Espanya i del món, i que ha estat la base per situar Vall d'Hebron i el VHIO al mapa internacional del càncer i dels centres d'excel·lència en investigació oncològica del món.

Des del VHIO també volen destacar el seu «compromís constant» amb els pacients. «La seva visió i tenacitat per avançar en la medicina personalitzada en el tractament del càncer va ser decisiva» perquè molts medicaments s'hagin introduït en la pràctica clínica habitual, ajudant a millorar l'expectativa de curació i la qualitat de vida de molts pacients. El comunicat acaba donant les gràcies a l’oncòleg, el llegat del qual encara continua i treballaran per millorar-lo cada dia.


Comentaris

envia el comentari