L'actor, autor i director teatral català Pep Guinyol ha mort als 68 anys. Va ser molt conegut durant la dècada dels vuitanta i noranta per participar en diversos programes i sèries de televisió catalana. Amb el temps, va treballar en produccions nacionals, on va fer papers secundaris força rellevants com a La que se avecina o Cuéntame como pasó.
Pel que fa a la televisió catalana, se'l recorda pel programa de TV3 Fes Flash, on apareixia amb els titelles Peluts durant la dècada dels vuitanta. En concret, Guinyol protagonitzava el paper de Fynn i també hi apareixien altres personatges com el Doctor Soler, Claret Papiol o el reconegut pallasso Tortell Poltrona.
El guionista Josep Maria Bunyol ha recordat un altre dels seus treballs més reconeguts a TV3, la seva participació a Tres i l'astròleg.
Era l'ajudant de Joaquim Teixidor. Un espai que s'emetia els dissabtes a la nit i utilitzava l'astrologia com un joc. Cada setmana tenia un invitat famós i dos concursants que haguessin nascut el mateix dia que ell. Anys més tard, va interpretar a San Cristóbal a La que se avecina, un immobiliari dèspota i sense escrúpols.
Va saltar a l'escala nacional
Als anys noranta, es va convertir en un dels actors secundaris més reconeguts de la televisió. Va tenir l'oportunitat de sortir en produccions tan famoses de l'època com Farmacia de Guardia, tot i que mai va deixar de participar en projectes catalans com Cròniques de veritat oculta o Estació d'enllaç.
A finals del segle es dispara la seva popularitat i comença a treballar en produccions nacionals. En totes elles, realitza papers secundaris amb força importància com a Hospital Central o Ana y los siete.
Un dels seus últims papers més reconeguts va ser a La que se avecina. En aquesta sèrie va fer de José Luis San Cristóbal, el cap responsable de vendre els pisos a Mirador de Montepinar. Va participar durant tota la primera temporada i anys després va dur a terme un cameig en un episodi, fet que va ser elogiat pels fans més fidels de la comèdia.
Actor de primera al teatre
Guinyol va participar en molts muntatges teatrals, inclosa l'emblemàtica obra L'auca del senyor Esteve, que va inaugurar la sala gran del Teatre Nacional a Barcelona.
La producció es va representar de l'11 de setembre del 1997 al 8 de març del 1998 amb posada en escena i dramatúrgia d'Adolfo Marsillach. Entre els molts intèrprets que hi van aparèixer hi havia Jordi Banacolocha i Mònica López.
Va fer el pas a la producció pròpia
Guinyol, havia escrit i dirigit obres de teatre de petit format, com ara Arañando el tiempo, que es va representar a Madrid el 2014.
La resta de la seva vida l'ha dedicat al teatre, la seva gran passió. En els seus últims anys no només participava com a actor, també com a escriptor i director.