Lluís, el nen que ha mort, amb un taüt al darrere

Mor Lluís Pons, el nen de 9 anys amb qui es va solidaritzar tot Espanya

El jove patia leucèmia des de 2018 i havia rebut dos trasplantaments de medul·la òssia

Lluís Pons, el nen de 9 anys malalt de leucèmia des de fa tres anys, finalment ha perdut la batalla. Aquest passat dilluns, 16 d'agost, el seu pare, Lluc, ho va anunciar a través de les seves xarxes socials.

"Game Over! Gràcies a tots pel suport que ens heu donat durant aquests tres anys tan durs. Sempre portarem Lluís al cor. Trobarem a faltar el teu somriure, t'estimem", escrivia l'home en un perfil creat després del diagnòstic .

[Tweet] 1427259520376614915 [/ tweet]

Lluís, el jove que va donar a conèixer la seva història a tot el país

Natural de la localitat de Ferreries, a Menorca, Lluís s'havia fet molt conegut a les Illes Balears. El seu cas va traspassar les fronteres autonòmiques i va arribar a difondre també per tot Espanya i en altres països la seva història.

Just fa sis anys, a Lluís li van diagnosticar leucèmia mieloide crònica atípica, un tipus de leucèmia de molt baixa incidència. De fet, gairebé no hi ha casos d'aquesta malaltia en nens i es calcula que hi podria haver uns cinc casos a tot Europa.

Després de tres anys d'incansable lluita, amb alts i baixos, els pares i el germà del nen han hagut d'acomiadar-se d'ell.

Però Lluc, el pare, ha volgut agrair a tothom l'esforç i les ganes posades en la recuperació del seu fill. El seu compte de Twitter va ser creat quan li van diagnosticar la malaltia. Des d'aquell moment, havia explicat l'evolució del seu fill amb a base de caràcters.

El cas va fer esclatar una onada de solidaritat a Menorca, especialment a Ferreries. Els seus habitants van acudir en massa als centres sanitaris de la localitat per a fer-se les proves de compatibilitat per a donar medul·la òssia.

I no només la seva localitat es va bolcar amb ell. Lluís era benjamí del CE Ferreries i això va fer que el futbol balear es bolqués amb el cas. Fins i tot personalitats de la talla de Rafa Nadal es van fer ressò del seu cas per a intentar visibilitzar i donar-li l'ajuda que necessitava.

A més, la família del petit ha impulsat diverses campanyes durant aquests anys per ajudar-lo. Una d'elles va ser 'Estrellas imparables', en què es venien estrelles amb la imatge de Lluís en diversos locals de l'illa. Tota la recaptació es va donar a la Fundació Josep Carreras.

Mitjans nacionals van acabar fent-se ressò d'aquest cas i fins i tot Antena 3 va fer un ampli reportatge. Lluís, amb set anys i després d'un any de lluita, va tornar a posar-se les botes per jugar a futbol.

Feia un any dels seus dos primers trasplantaments de medul·la òssia. El primer no va funcionar, així que per al segon va ser el seu pare qui va esdevenir donant. Des de llavors, la malaltia va remetre i Lluís va poder recuperar certa normalitat.

Va tornar a posar-se les botes per jugar a futbol amb els seus companys, una de les coses que més ganes tenia de fer. Per a fer-ho, havia de posar-se una mascareta per descartar qualsevol infecció.

Això no va suposar cap problema per al nen, molt il·lusionat. A partir de llavors, Lluís va viatjar freqüentment a Barcelona per a fer-se analítiques i seguir la seva evolució.

Va ser diagnosticat amb tan sols 6 anys

Lluís ha estat lluitant tres anys contra la leucèmia en una època plena d'alts i baixos. Ha passat per diversos hospitals, com Son Espases, de Mallorca; o la Vall d'Hebron de Barcelona. En aquests centres va ser sotmès a diverses intervencions i trasplantaments de cèdules, que finalment no han tingut l'efecte esperat.

Primer va rebre cèdules de cordó umbilical i després, fa poc més d'un any, cèdules de medul·la òssia del seu pare. Malauradament, el petit Lluís ha perdut finalment la batalla amb 9 anys. Ara, els seus pares i el seu germà, acompanyats de la resta de la seva família i amics, l'acomiadaran perquè pugui descansar en pau.