Manolo Santana al Masters Series de Madrid del 2018

Mor Manolo Santana, un dels millors esportistes espanyols de la història

El tenista va guanyar 72 tornejos durant la seva trajectòria

El món de l'esport espanyol està de dol. Manolo Santana, la gran icona del tennis espanyol, ha mort als 83 anys. Santana va obrir camí d'aquest esport a les generacions següents i és considerat l'impulsor del tennis a Espanya, quan aquest esport no era considerat com ho és ara. 

Manolo Santana va ser el pioner d'aquest esport. La persona que va convertir el tennis en un esport molt reconegut a Espanya i així ho marca la seva trajectòria i el seu palmarès en aquest esport. 

La trajectòria de Santana

En total, el tennista va guanyar fins a 72 tornejos. Dins d'aquest palmarès, hi ha quatre Gand Slam, els grans trofeus del tennis. En concret, va alçar el trofeu de vencedor de Roland Garros dues vegades, els anys 1961 i 1964; un cop va guanyar sobre la gespa de Wimbledon, l'any 1966; i l'any 1965 va aconseguir l'Open d'Estats Units.

L'excel·lència del seu tennis de l'època no li va ser suficient d'alçar un dels grans trofeus del tennis: la Copa Davis. Un torneig en el qual va ser finalista dues vegades, els anys 1965 i 1967, però que no va poder vèncer i alçar el trofeu. 

Tot i ser un esport d'exhibició aquell any, el tennista es va penjar l'or olímpic a Mèxic 1968. Un torneig on també va aconseguir la plata en dobles. 

La grandesa de Manolo Santana es veu amb els anys que van trigar a guanyar Wimbledon altres tennistes espanyols. No va ser fins a l'any 1994, quan el va guanyar Conchita Martínez, o el 2008, quan ho va fer Rafael Nadal, que va deixar de ser l'únic vencedor d'aquest Grand Slam. 

L'any 1973 va penjar la raqueta oficialment, però sempre va estar en contacte amb aquest esport. Va ser membre del saló de la fama del tennis i capità de l'equip de la Copa Davis. 

A més, des que va néixer el Masters de Madrid, l'actual Mutua Madrid Open, actuava com a director. Tot i això, els últims dos anys, li va cedir el testimoni a Feliciano López i es va quedar amb el càrrec de president d'honor.