Mor amb 69 anys Mari Carmen Izquierdo, històrica periodista esportiva

La periodista ha perdut la vida després de patir un càncer molt dur
Mari Carmen Izquierdo, pionera en la informació esportiva ha mort amb 69 anys | Agències

 

La pionera de les periodistes esportives espanyoles, Mari Carmen Izquierdo, ha mort amb 69 anys després de patir càncer en els darreres tres mesos, segons ha informat el Comitè Olímpic Espanyol.

 

Mari Carmen va ser la primera dona que va informar sobre els esports a RTVE i, a més, en els darrers anys va ser la Directora General Adjunta del Pla ADO. També va cobrir diversos Mundials de futbol, Eurocopes i Jocs Olímpics, i va col·laborar en la premsa escrita, concretament a ‘As’, ‘MARCA’, ‘Pueblo’ i ‘Informaciones’, entre altres.

 

Al llarg de la seva llarga carrera professional, Mari Carmen va aconseguir diversos mèrits, com tenir un lloc a l'assemblea del Comitè Olímpic Espanyol i ser jurat del Premi Princesa d'Astúries. Ara, nombrosos companys de professió s’han acomiadat de la històrica periodista.

 

 

També va ser la primera dona que va realitzar entrevistes ‘in situ’ entrant en un vestuari de futbol. A més, durant els anys 70 i 80 va estar en ‘Tiempo y Marca’, i, després, a 'Estudio Estadio', fins a arribar a conduir la secció d’esports al Telediari de TVE. Passada una primera etapa a la televisió pública, Mari Carmen va marxar a ‘Radiocadena Española’ l’any 1987, on va arribar a ser la cap d’esports. 

 

Finalment va tornar a la televisió després de la fusió amb Ràdio Nacional d'España, moment en el qual va arribar a ser la mà dreta del Director d’Esports de TVE, José Ángel de la Casa. Mari Carmen també va ser la Directora de Producció Executiva de Programes Esportius, càrrec en el qual va estar prop de 10 anys i, un cop va deixar la televisió, ser directora general adjunta del Pla ADO, membre del Comitè Olímpic Espanyol i presidenta de l'Associació Espanyola de la Premsa Esportiva entre els anys 1993 i 2013.

 

També et pot interessar...