Mor Marta Tatjer, l'activista cultural que va impulsar les festes de la Mercè

Va renovar també la celebració de la revetlla de Sant Joan i va ser la directora del Festival Grec en dues edicions

Marta tatjer
Mor Marta Tatjer, l'activista cultural que va impulsar les festes de la Mercè | Twitter

L'activista cultural barcelonina Marta Tatjer, impulsora de les festes de la Mercè, ha mort avui als 76 anys. Des de l'ajuntament, va col·laborar en la preparació de les festes de la ciutat: primer en la revetlla de Sant Joan i després en el Festival grec i les festes de la Mercè.

Tatjer va néixer el 1943, va estudiar Belles Arts i el 1977 va entrar a treballar a l'ajuntament de la ciutat, des d'on va impulsar les festes barcelonines. L'alcaldessa de la ciutat comtal, Ada Colau, ha recordat la figura de Marta Tatjer amb un missatge a Twitter, en què ha transmès el condol als amics i familiars de l'activista.

L'activista era «una ment inquieta enamorada de Barcelona», segons Colau, i va acabar sent la cap del Servei de Festes i Tradicions. Abans, però, va transformar les celebracions de la capital catalana amb la preparació de la revetlla de Sant Joan i amb la renovació de les festes de la Mercè, que es van obrir a tota la ciutadania.

Marta Tatjer va dirigir el Festival Grec durant dues edicions

També va tirar endavant les iniciatives perquè els diables, el correfoc i els castellers participessin en la festa major, a més d'impulsar el Carnaval. També va dirigir el Festival Grec en les edicions del 1986 i el 1987, anys en què es va consolidar. El festival es va estendre a més espais: la Casa de la Caritat, la plaça del Rei i el Poble Espanyol, amb diferents propostes a cada escenari.

El comissionat de Cultura, Joan Subirats, ha recordat que ella mateixa es definia com una «agitadora cultural» i que va esdevenir fidel a aquesta idea. Un cop jubilada, Marta Tatjer col·laborava amb 'Amics del Nepal', una ONG destinada a projectes per al desenvolupament del Nepal.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari