Manuel Ángel Mart, fill de Medina Azahara

Mor massa jove el cantant Manuel Ángel Mart, fill de Medina Azahara

El líder de la banda cordovesa Estirpe tenia 44 anys i feia 7 que lluitava contra una dura malaltia

El cantant i líder de la coneguda banda Estirpe, Manuel Ángel Mart, ha mort amb 44 anys a conseqüència d'un càncer. El músic feia anys que lluitava contra aquesta malaltia, i fonts pròximes al grup han confirmat el trist desenllaç. Manuel Ángel era fill de Manuel Martínez, cantant de Medina Azahara.

Manuel Ángel Mart va integrar durant molts anys la banda cordovesa Estirpe, que va fundar ell mateix amb només 22 anys. Fa pocs dies acabava de presentar 'A pesar', el primer single del seu primer àlbum en solitari titulat 'Tierra y Fe'. Quedarà com el seu darrer treball, i ja es pot escoltar a les plataformes digitals des del passat 20 d'octubre.

El mateix Mart va parlar d'aquest disc com “el més personal, el més íntim i introspectiu” en una xerrada a les xarxes socials. Al cantant li van diagnosticar un càncer el 2014, però mai no va deixar de treballar. La notícia ha agafat tothom per sorpresa i ha causat una enorme consternació.

Estirpe: 20 anys i 8 discos

Manuel Ángel era fill de Manuel Martínez Pradas, líder i cantant del grup Medina Azahara. Aquesta va ser una de les bandes de rock més emblemàtiques del panorama musical andalús. La banda es va formar el 1979, tres anys després que nasqués Manuel Ángel.

Muntatge amb pare i fill
Manuel Martínez Pradas, de Medina Azahara, i el seu fill Manuel Ángel | Cedida

El fill del cantant de Medina Azahara també va decidir seguir el camí de la música i amb 22 anys va fundar Estirpe. El grup cordovès estava integrat per ell mateix, i per Loren Gómez, Paco Records Jr. i Miguel Fuentes.

El grup va néixer sota la inspiració del rock andalús i de bandes com la pròpia Medina Azahara, Triana, Cai, Veneno, Sabicas i Granada. Tot i això, la banda va anar evolucionant cap a ritmes més eclèctics, introduint elements de la música clàssica, el funk, el reggae, el jazz i l'electrònica. Van estar actius 20 anys i van treure 8 discos.

L'adeu de la banda

El 2017, Estirpe va dir adéu amb un concert a la sala Joy Eslava de Madrid. Ho va fer davant d'una multitud de fidels, després que el seu líder, Manuel Ángel, anunciés que tenia càncer i que l'havien operat d'urgència. Patia una obstrucció digestiva greu que va estar a punt d'acabar amb la seva vida.

Primer pla del personatge
Manuel Ángel va seguir el camí de la música, com el pare | Cedida

El cantant va agrair a tots els fans la preocupació mostrada i va demanar perdó per haver hagut de suspendre tots els esdeveniments programats. “Aquí estic per a la batalla, això és el que immediatament vaig pensar després de caure uns segons en rebre la notícia”, va afirmar ell mateix.

Mai va deixar de treballar

Manuel Ángel Mart no va deixar de treballar en els seus projectes i mantenia una intensa activitat a les xarxes socials. Fa uns dies, havia aprofitat les principals plataformes, com Facebook i Instagram, per presentar el seu primer disc en solitari. Tot i això, en les últimes setmanes el seu estat de salut s'havia debilitat considerablement.

Primer pla del personatge
Feia set anys que el músic lluitava contra la malaltia | Cedida

Tant és així, que el músic cordovès havia delegat a la seva productora Infarto tot el que es refereix a la promoció, edició i comunicació. També va aprofitar per llançar un missatge: “He estat treballant molt dur aquests darrers anys, per poder dur a terme el projecte més personal de la meva vida”.

“I just en aquests moments”, afegia, “amb tota aquesta feina finalitzada, em veig en unes circumstàncies en què sento que he de donar el relleu a persones de la meva plena confiança”. El cantant ha mort a l'edat de 44 anys després d'una llarga lluita de set anys contra el càncer.

Muntatge amb el cantant i la seva banda
Manuel Ángel Mart va ser el fundador de la banda Estirpe | Cedida

En el seu darrer missatge feia una petició als seus fans: “M'agradaria que ho rebéssiu i acceptéssiu com si jo mateix les compartís, ja que per a mi són de les persones més grans de la meva vida i sé que li posaran el màxim afecte”.