Perd la vida un matrimoni contagiat de Covid a Espanya amb poques hores de diferència

Tots dos patien patologies prèvies

Imatge d'arxiu de les mans d'un avi
Perd la vida un matrimoni contagiat de Covid a Espanya amb poques hores de diferència| Catalunya Diari

Galícia s'ha posicionat com una de les comunitats més afectades de la tercera onada de coronavirus, i la situació allà cada dia es complica més. Dijous passat, 21 de gener, la comunitat va haver de lamentar dues morts més, ja que un matrimoni va morir amb poques hores de diferència mentre estaven ingressats a l'hospital.

La dona, de 81 anys, i l'home, de 80, van contraure el virus i van haver de ser traslladats a l'Hospital de Montecelo, a Pontevedra. Però, la malaltia va resultar mortal per a la parella, que, a més, presentava patologies prèvies, i finalment els dos van morir. Amb la defunció d'aquest matrimoni, ja són 94 les persones que han mort a causa de la pandèmia a l'àrea sanitària d'aquesta localitat gallega.

Tot i que l'edat mitjana dels decessos supera els 70 anys, també s'han donat casos de persones que no arribaven als 60. I, per aquesta raó, les autoritats sanitàries gallegues han demandat molta prudència a la població, a més que han advertit que hi ha hagut un repunt de positius demolidor a Pontevedra. Segons l'informe publicat el dijous, 21 de gener, en tan sols 24 hores han tingut lloc 214 contagis, una xifra que mai havia sigut tan elevada en aquesta localitat.

Situació molt preocupant a Galícia

Aquest no és l'únic municipi que presenta males dades epidemiològiques. La situació actual a Galícia és molt preocupant, tant és així que fins i tot Alberto Núñez Feijoó, el president gallec, ha admès que procediran a endurir les mesures a tota l'autonomia per la difícil situació que estan travessant, i que sembla complicar-se més amb cada dia que passa. «Totes les dades són dolentes. Dolentes sense cap condició ni de matís», ha lamentat.

Més de 1.700 contagis s'han confirmat en tota la regió en tan sols 24 hores, fet que ha suposat un nou rècord en la pandèmia. El president gallec, a més, ha assenyalat que l'impacte de la tercera onada serà dur i serà «superior en nombre d'hospitalitzacions i en UCI» a la primera. Unes paraules que han estat corroborades per una infermera del Complex Hospitalari Universitari de La Corunya i que ja s'ha començat a veure en els centres mèdics.

Segons la informació que ha atorgat 'El Faro de Vigo', durant les últimes hores han ingressat 74 persones en els hospitals per coronavirus: 53 en els hospitals del Chop, 12 al Quirón Salut, i 9 a l'Hospital do Salnés. Tot i que això suposa que els pacients ingressats a planta pugin a 88, no s'ha produït cap ingrés a la Unitat de Cures Intensives.

D'aquesta manera, el còmput acumulat de persones contagiades des del passat mes de març a Galícia s'ha elevat fins als 8.528, dels quals 7.064 han aconseguit superar la malaltia i 94 han mort, entre ells el matrimoni de 80 i 81 anys.

Noves mesures

Un increment d'infectats que ha preocupat massa a Sanitat, que ja va manifestar dimarts passat, 19 de gener, abans de superar el rècord de contagis, que es manté expectant davant l'estable i elevada ocupació de llits de crítics. Tal és la situació que han començat a experimentar els hospitals, que fins i tot s'ha pres la decisió de restringir les visites a l'estrictament imprescindibles i posposar les operacions no urgents.

Tot i que hi ha 115 municipis amb restriccions màxims a Galícia, Alberto Núñez Fejioó ha destacat la necessitat d'imposar mesures més dures per intentar millorar la situació epidemiològica, una cosa que es durà a terme durant els pròxims dies. El president gallec ha defensat que aquestes no seran aplicades amb la finalitat «d'incomodar» a la població, sinó amb la intenció de «salvar vides».


Comentaris

envia el comentari