Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Professionals sanitaris atenen malalts de coronavirus a l'Hospital Clínic el 16 de maig de 2020

Mor un nadó de 8 mesos per la malaltia de Kawasaki, associada al coronavirus

La víctima no patia cap mena de patologia prèvia i tot va començar quan li van aparèixer erupcions a la pell

Professionals sanitaris atenen malalts de coronavirus a l'Hospital Clínic el 16 de maig de 2020
El Regne Unit registra un brot molt important de la malaltia de Kawasaki | Catalunya Diari

Un nadó  de 8 mesos ha mort a causa de la malaltia  de Kawasaki, una patologia infantil que es troba relacionada amb el coronavirus. La defunció s'ha produït al  Regne unit. Alexsander Parsons és la víctima més jove fins ara coneguda per aquesta malaltia al país.

Segons ha informat 'Perfil', Alexander no tenia cap mena de patologia prèvia ni problemes de salut  i tot va començar quan van aparèixer unes erupcions a la pell, que van acabar derivant en febre i la inflamació dels ganglis limfàtics. En veure les anomalies que patia el petit, la seva mare el va portar a l'hospital on li van diagnosticar la malaltia de Kawasaki, que causa una inflamació generalitzada dels vasos sanguinis i que afecta, generalment, a les artèries principals i cardiovasculars.

La víctima  va anar empitjorant a poc a poc. Després de ser ingressada un 6 d'abril, a finals de mes els doctors van comunicar la mort d'Alexander segons 'Mirror': «No puc creure que l'hagi portat amb mi més temps de què ha estat viu. Mai estaré completa de nou», lamentava la seva mare.

La malaltia de Kawasaki segueix sent un misteri

La veritat és que encara no es tenen clares les causes de la malaltia de Kawasaki i els especialistes i estudiosos creuen que podria ser causa de diversos factors infecciosos, genètics i immunes. La primera vegada que es va tenir constància de la malaltia va ser el 1967, al Japó. Segons els estudis realitzats és una malaltia que afecta els més petits, menors de dos anys. Els estudis  estableixen que aquesta malaltia crea una erupció cutània, inflama les glàndules, esquerda o seca als llavis, com també afecta de la mateixa manera als dits dels peus, mans o ulls.

S'estudia des d'aquests últims mesos la possibilitat que la malaltia es trobi relacionada amb la Covid-19. El ECDC (Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties) ha manifestat, en referència a la malaltia, que: «Es tracta d'una síndrome inflamatori multisistèmic». El que significa que pot arribar a afectar a tots els òrgans, i que es troba «temporalment associat amb una infecció amb la SARS-CoV-2».

El que és cert és que durant la pandèmia de coronavirus  al planeta, molts dels afectats per la síndrome han donat positiu en Covid-19. La hipòtesi que estudien els científics és que els nens que han estat afectats pateixin una acceleració del sistema immunitari. Segons han manifestat alguns especialistes: «Tenien el virus, l'organisme el va combatre. Però ara hi ha una resposta immunitària diferida i excessiva», amb relació als menors que el pateixen.