Una mano con guantes sujeta un frasco con la etiqueta Covid-19

Mor un nen argentí de 5 anys després de prendre un perillós ‘remei miracle’ pel coronavirus

La setmana passada un home de 50 anys va morir per les mateixes causes

Consternació a la localitat de Neuquén, a l'Argentina, on un nen de cinc anys ha mort després que els seus pares li administressin diòxid de clor com a cura contra el coronavirus. Així ho ha anunciat el Ministeri de Salut de Neuquén en un comunicat.

L'escrit assegura que el menor va ingressar a les 00.20 hores d'aquest dilluns a l'Hospital de Plottier amb una parada cardiorespiratòria. Els metges li van practicar maniobres de respiració cardiopulmonar, però no van poder fer res per salvar la vida del petit, que va acabar morint a les 01.15 hores de la matinada.

Posteriorment es va interrogar els pares del menor, els quals van confessar que li havien administrat diòxid de clor, un gas de color groc i vermellós perjudicial per a la salut. En aquest sentit, el ministeri argentí recorda a la població que és recomanable seguir sempre les directrius de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per curar o prevenir els efectes del coronavirus.

Els perills del diòxid de clor

Ara el cas està en mans de les autoritats judicials, però no és la primera vegada que es produeix un incident d'aquesta mena a l'Argentina.
 

La setmana passada un home de 50 anys va morir per les mateixes causes, en ingerir diòxid de clor. Malgrat que molts asseguren que es tracta d'un «remei miracle» contra el coronavirus, la ingesta d'aquest gas és molt perillosa. En aquest cas, els familiars de la víctima han confirmat que l'home va consumir una quantitat aproximada de litre i mig.


Les autoritats sanitàries recorden que la ingesta de diòxid de clor pot causar irritació de la boca, l'esòfag i l'estómac, un quadre digestiu irritatiu sever, amb la presència de nàusees, vòmits i diarrees, a més de greus trastorns hematològics, cardiovasculars i renals.

No obstant això, encara hi ha un sector de la població, negacionistes de la pandèmia com el famós artista Miguel Bosé, que segueixen promocionant aquesta mena de «remeis» com a alternatives fiables.