URGENT

🚔 Els Mossos desarticulen un grup «violent i organitzat» implicat en els greus aldarulls

Mor una nena de només 4 mesos per coronavirus

Les dades continuen a l'alça arreu del món

La mà d'un bebè agafant el dit d'una persona adulta
Les dades de coronavirus continuen a l'alça arreu del món | Pixabay
 
 

La pandèmia segueix cobrant-se vides innocents arreu del món, sense importar la seva classe o edat. Una de les pèrdues més tràgiques que es recorda ha estat a Veneçuela, la d'un nadó de quatre mesos, la persona més jove que ha mor a causa d'aquesta malaltia al país sud-americà.

La informació l'ha narrat la vicepresidenta de govern veneçolà, Delcy Rodríguez, que no ha volgut entrar en detalls concrets del cas. De la nena es coneix únicament la seva edat i que va morir a l'estat de Yaracuy, a uns 300 quilòmetres de la ciutat de Caracas.

A més, la vicepresidenta informava també de la mort d'una dona d'aquesta mateixa demarcació territorial, de 87 anys, d'una altra de 74 anys, de l'estat de Trujillo, i de tres homes, un de 86 anys pertanyent a Mèrida, un altre de 70 anys a Capital, i un altre de 43, que també vivia a Trujillo.

La situació a Veneçuela

La situació a Veneçuela, segons explica la delegada de govern, continua a l'alça, com a la resta del globus, amb 641 noves infeccions per Covid, de les que 632 es van produir per transmissió dins del mateix territori, mentre que les 9 restants provenen de persones que havien viatjat a Mèxic.

Aquestes xifres se sumen al total de 120.444 pacients que s'han comptabilitzat en els últims 309 dies, de les que s'apunten 6.004 com infeccions actives, segons el recompte del govern central. Nicolás Maduro va assenyalar diumenge passat que la mitjana de contagis al país durant les últimes tres setmanes continua a l'alça i la taxa actualment està en 17 per cada 100.000 habitants.

El president de país sud-americà va llegir un informe de la comissió presidencial encarregada de controlar les dades i el seguiment relacionat amb la Covid, del qual comentava que «s'espera un increment major de casos actius per a les pròximes setmanes de gener i febrer».

La comissió, de fet, ha recomanat al govern presidencial que segueixi reforçant les mesures de distanciament social, control d'ingrés de persones a la demarcació territorial a través de fronteres aèries o terrestres, així com l'ús de mascaretes i altres mesures de prevenció, donat el gran abast del virus.

Aquest increment dels casos a Veneçuela es produeix després que el president Maduro aixequés la quarantena durant tot el mes de desembre. Tot i la decisió, mitjans del país reportar celebracions de festes nadalenques multitudinàries i diferents aglomeracions en grans superfícies comercials o establiments habilitats per a l'oci.

Dades de la resta d'Amèrica de Sud

Un dels països del mateix continent les dades del qual acaparen les portades, i no només per l'aparició d'una nova soca a l'Amazones, és el Brasil. En el territori governat per Bolsonaro s'ha superat la barrera dels 210.000 morts i dels 8.511.770 infectats per coronavirus. A Mèxic, el nombre de casos arriba als 1.650.000 milions amb 141.000 morts.

Un altre dels més afectats és Colòmbia, amb 1.920.000 casos i 49.000 morts. El quart per influència seria l'Argentina, que suma 1.810.000 infectats i 45.832 morts. La situació al continent continua sent crítica, donades les dades, que segueixen a l'alça, degut també a les noves soques de Covid que van apareixent.

Des de l'OMS se segueix insistint en la importància de mantenir les mesures de prevenció , sobretot perquè, pel que fa a la capacitat d'infecció de la malaltia, cada vegada es mostra més incisiva.


Comentaris

envia el comentari