Personal sanitari administrant la vacuna d'AstraZeneca a una persona al País Basc

Mor un valencià pocs dies després de vacunar-se amb AstraZeneca

Juan Carlos va patir un aneurisma al cap de dos dies de rebre la dosi i va perdre la vida a l'hospital

Tot i que les autoritats sanitàries ens segueixen recordant que són casos aïllats, la realitat és que continuen apareixent casos de persones que pateixen fortes reaccions a Espanya després de ser vacunats amb AstraZeneca, arribant a produir-se algunes defuncions. Després de la mort d'un militar donada a conèixer la setmana passada, aquest dijous es feia pública la mort d'un home de 64 anys a la Comunitat Valenciana, només vuit dies després d'haver rebut la primera dosi d'aquesta vacuna.

Segons recull el 'Diari de Girona', la família de la víctima creu que els problemes de salut que va patir dies després de ser vacunat es deuen a haver rebut aquesta dosi d'AstraZeneca. Tot, després que els metges li diguessin que ell no corria cap risc en particular, tot i que patia una malaltia pulmonar inflamatòria crònica coneguda com a MPOC.

Juan Carlos hauria patit un aneurisma, una malaltia cerebrovascular vinculada amb la trombosi que pot provocar una embòlia, només dos dies després de ser vacunat. El seu estat hauria anat empitjorant, fins que acabava perdent la vida vuit dies després de rebre la dosi d'AstraZeneca.

Encara que des del centre hospitalari on va ser atès s'han negat a fer declaracions sobre la seva mort, la família no té dubtes que la seva pèrdua està vinculada amb la vacuna que se li va administrar. I això que les autoritats sanitàries segueixen dient que són escassos els casos de trombes o problemes vasculars al cervell derivats del fàrmac.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La seva salut va anar empitjorant amb el pas dels dies

Els familiars de la víctima mortal tenen por que Juan Carlos sigui aquest 0,65 dels casos de cada 100.000 vacunats als quals els han aparegut trombes després de vacunar-se. L'home hauria anat a immunitzar-se el passat 6 d'abril al poliesportiu del Toscar d'Elx, després de ser citat per la conselleria valenciana de Salut. Hauria rebut aquesta primera dosi passades les 17.00 hores de la tarda.

Jimena, la filla de Juan Carlos, assegura ara al mitjà citat que, abans de vacunar-se, el seu pare havia trucat diverses vegades al seu centre de salut per saber si hi havia contraindicacions en el seu cas. Li van dir que l'informarien en el mateix punt de vacunació i allà li van confirmar que, en principi, no hi havia problema.

No van passar gaires hores. Va ser aquella mateixa matinada quan l'home va començar a patir forts mals de cap, pels quals va prendre paracetamol, tal com li havien indicat. L'endemà, dimecres, va notar també diverses punxades a diferents parts del seu cos, com el pulmó, el cor, els ronyons o el cap. I dijous va seguir sentint forts dolors. Malgrat això, va acudir al seu lloc de treball, en una empresa local d'electromecànica. Un cop allà, va patir un desmai, a més de vomitar. Els seus companys van avisar emergències i va ser traslladat en ambulància a l'Hospital General d'Elx, estant conscient.

Quan va arribar al centre hospitalari en qüestió, va ser sotmès a diverses proves per detectar quin problema de salut estava patint. Entre elles, se li va fer un TAC, amb el qual se li va detectar «HSA suggestiva de trencament aneurismàtic», és a dir, sagnat entre el cervell i els teixits que el protegeixen.

Un cop fet el diagnòstic, el 9 d'abril Juan Carlos va ser traslladat des de l'hospital d'Elx a l'Hospital General d'Alacant per sotmetre's a més proves i controlar el sagnat. En un primer moment semblava que s'estabilitzava, però la medicació que li van subministrar, amb el pas de les hores, no feia efecte. En aquest moment, es va notificar a la família que Juan Carlos tenia trombes al cap. El seu estat ja era crític i es va decidir no fer cap més intervenció. L'home, malauradament, acabava perdent la vida a l'hospital tres dies després.

La seva filla lamenta ara que el seu pare hagi mort i es pregunta si es podria haver evitat. «Diners no en volem perquè no et tornen una persona, només volem que se sàpiga, que s'investigui més la vacuna o que mirin més els historials de la gent», acaba.