Mor als 84 anys la mestra i política catalana Núria Gispert Feliu

Va ser regidora de l'Ajuntament de Barcelona pel PSUC i pel PSC

Núria Gispert caminant amb un bastó
Núria Gispert Feliu ha mort aquest dimecres als 84 anys | EFE

La mestra i política catalana Núria Gispert Feliu ha mort aquest dimecres als 84 anys, segons ha anunciat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Diplomada en Magisteri, va estar vinculada a l'escoltisme i a moviments de militància cristiana, així com a entitats veïnals, cíviques, educatives i esportives. Al consistori barceloní hi va participar com a representant electa del 1979 al 1995, amb una activitat enfocada a l'àmbit dels serveis socials.

Vinculada a entitats socials

Gispert ha estat sempre vinculada a altres entitats de caire social com la Fundació Trinijove, la Fundació Pere Tarrés, la Fundació Internacional Olof Palme o la Fundació Vicenciana. També va estar vinculada a l'Església participant al Concili Provincial Tarraconense del 1995 i dirigint Càritas Diocesana de Barcelona del 1998 als 2004. Del 2002 al 2004 també va ser directora de Càritas Espanyola.

L'any 2002 va ser reconeguda amb la Creu Sant Jordi de la Generalitat i el 2013 el Parlament li va atorgar la Medalla d'Honor de la cambra catalana.

Diverses personalitats socials i polítiques, entre elles el primer secretari del PSC, Miquel Iceta i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni ja han expressat el seu condol i lloat la personalitat i la trajectòria de Núria Gispert en les xarxes socials.
 

«Lamentem profundament la mort de Núria Gispert Feliu, activista veïnal, compromesa amb la justícia social, exregidora de Barcelona, militant del PSUC primer i del PSC fins al dia de la seva mort. No l’oblidarem mai!», ha escrit Iceta a Twitter.


L'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, ha recordat que «ens deixa una de les primeres regidores de l'Ajuntament de Barcelona, molt implicada en la lluita per la justícia social». «Avui moltes dones estem on estem gràcies a pioneres com ella. El meu condol a les les seves personis estimades», ha afegit a Twitter.


Comentaris

envia el comentari