Paloma, la nena de 10 anys que no ha pogut vèncer el càncer

Ha mort a causa d'un tumor cerebral molt agressiu pel qual no existeix cap tractament eficaç
Paloma, la menor fallecida por cáncer
Els pares han invertit prop de 110.000 euros en tractaments que no han resultat eficaços   | Alas para Paloma

El càncer ha marcat la vida de la petita Paloma. La nena ha mort amb 10 anys després de passar-ne més d'un lluitant contra la malaltia. No li ha faltat la força, ni a ella ni als pares, que van aconseguir crear una campanya sota el nom 'Ales per a Paloma' per finançar els caríssims tractaments als quals s'havia de sotmetre la nena. No perdien l'esperança, però el càncer s'ha acabat imposant als seus esforços.

 

El 12 de març de 2018 els pares van portar la seva filla a l'hospital perquè no es trobava bé. «Ens van dir que li havien trobat una bola, que en llenguatge normal és un tumor. No sabia que ens tocaria el pitjor dels possibles», recorda la mare.

 

Paloma patia un càncer que afecta uns 30 nens cada any. Es tracta d'un tumor cerebral agressiu, pel qual no existeix cap tractament eficaç. El pare, d'origen francès, va intentar buscar solució a França, però tampoc podria tractar amb seguretat i eficiència la malaltia.

 


  • T'ha interessat aquesta notícia? T'enviem últimes hores com aquesta de forma totalment gratuïta al teu mòbil. Clica aquí per rebre-les.

 

 

Tractaments per valor de 110.000 euros

Els pares no van perdre mai les ganes de lluitar per Paloma. De fet es van involucrar a Biomede, un assaig clínic europeu, que els portaria a Londres amb la petita Paloma perquè rebés un tractament innovador. El gener de 2019 ja sumaven prop de 110.000 euros invertits en trobar solucions mèdiques, que mai van arribar a ser eficients. 

 

Els percentatges en referència a aquest tipus de càncer són esfereïdors. De moment, s'ha aconseguit que un 2% de les persones diagnosticades d'aquesta malaltia tinguin una esperança de vida de 5 anys. Un 90% dels pacients moren dos anys després de la detecció del tumor.

 

Aquest passat divendres va tocar-li a Paloma. El pare Ricardo va organitzar una missa especial a l'habitació on descansava la nena, i va acompanyar a la família en el dolor i en la tranquil·litat que ja no patirà més.

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari