YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Mor en un avió, amb símptomes de Covid-19 i al costat de 180 passatgers

El vol cobria el trajecte entre Orlando i Los Angeles, que té una durada aproximada de cinc hores i mitja

Passatgers a l'interior d'un avió
El passatger va ocultar que patia Covid-19 | Cedida

Un avió de United AIRLINES que portava a bord al voltant de 200 persones va sofrir en un tràgic contratemps durant un dels seus vols. Un dels seus passatgers va ocultar informació de vital importància i va comprometre la salut de tots els membres del viatge.

El vol cobria el trajecte entre Orlando i Los Angeles, que té una durada aproximada de cinc hores i mitja. Segons informa TMZ el mort no va informar en cap moment a la línia aèria de la seva situació mèdica, i tant ell com la seva dona van posar en perill la seguretat de la resta de la tripulació.

En el moment que el vol va sortir de Florida, els símptomes van empitjorar fins a una magnitud que van cridar l'atenció de la totalitat del vol. Causant que el pilot prengués la decisió de realitzar un aterratge d'emergència.

L'aeronau es va desviar fins a Nova Orleans, perquè l'home pogués rebre atenció mèdica. Cada segon jugava en contra de l'afectat al qual van tractar d'intervenir realitzant-li primers auxilis mentre que l'avió arribava a la seva destinació provisional.

Tres viatgers es van arriscar a entrar en contacte amb el mort, per a realitzar la maniobra de reanimació, ja que havia perdut el coneixement. Van utilitzar en un primer moment una de les màscares d'oxigenació que porten aquest tipus de transports, encara que més tard optarien per un ressuscitador manual.

Els tres tripulants que van intervenir no van realitzar reanimació boca a boca, únicament compressions toràciques. Davant l'empitjorament del pacient la dona no va poder mantenir els nervis i —segons fonts del mitjà nord-americà— va dir als presents que el seu marit tenia símptomes de Covid, entre ells la perduda del gust i de l'olfacte.

Van ser 45 minuts els que van transcórrer des de la crisi sanitària protagonitzada en l'avió fins que el vol finalment va arribar a terra. En aquest moment van continuar les maniobres per a tractar de reanimar al malalt per part dels paramèdics que ràpidament el van traslladar a un hospital d'aquesta mateixa ciutat. Malgrat que els esforços dels presents va morir en el mateix hospital de Louisiana.

Trobar els afectats pel trajecte

Des de dilluns passat les autoritats intenten localitzar a cadascun dels integrants del vol procedent d'Orlando, ja que tots ells podrien ser possibles víctimes de virus, o transmetre-l sense tenir constància d'això.

Des del Centre de Control de Malalties estatunidenc, CDC, s'està investigant el cas, no solament per tractar-se d'un atemptat contra la salut dels membres de la tripulació i els qui pretenien arribar a Los Angeles, sinó perquè la versió inicial de la parella difereix amb la realitat que es van trobar en les altures.

Aquesta no és la primera vegada que es produeix una situació de risc a causa del transport per aire. Més encara si cap s'han de destacar aquestes dates festives, en les quals moltes persones residents en altres països tornen a Espanya.

Cal recordar el cas que va tenir lloc a inicis de la pandèmia en el qual un passatger d'un vol amb destinació a Lanzarote va donar positiu en coronavirus prèviament a realitzar el trajecte. De nou posant en perill la seva seguretat, la dels quals viatjaven en el mateix vol i aquells que poguessin veure's afectats a la regió d'arribada.

La dificultat que presenten els controls en aquest tipus de transport es veu reflectida en situacions com la dificultat per a permetre un espai de seguretat entre tots els integrants de la travessia. Com va ocórrer en els primers viatges que s'efectuaven durant començaments de la pandèmia, en l'actualitat aquestes mesures s'han endurit. Del que no hi ha dubte és que els viatges amb avió continuen sent un els principals focus de transmissió entre territoris, i un espai en el qual ocorren negligències per la irresponsabilitat ciutadana.


Comentaris

envia el comentari