La soprano espanyola Pilar Torreblanca

Mor la famosa soprano Pilar Torreblanca a causa del coronavirus

La intèrpret tenia les defenses molt baixes

El coronavirus s'ha endut ja la vida de moltes persones a Espanya, ahir mateix es donava la dada que les defuncions pel virus des de l'inici de la pandèmia ja havien pujat fins més de 40.000, unes xifres, sens dubte, devastadores. Ningú es deslliura d'aquest virus que està fent la vida de tots més complicada.

Avui mateix s'ha informat d'una nova mort per aquesta malaltia, aquesta vegada d'una gran intèrpret a Espanya, la soprano Pilar Torreblanca. La dona ha mort massa aviat, amb 65 anys, després de patir algunes complicacions derivades del coronavirus.

Pel que sembla, la soprano aragonesa tenia alguns problemes previs que, en veure's agreujats pels símptomes i els efectes de la covid, han acabat provocant-li la mort. La intèrpret del 'bel cant' havia sofert de petita una poliomielitis o paràlisi infantil — una malaltia d'origen infecciós que afecta el sistema nerviós— que la va deixar amb diversos problemes de mobilitat.

Avui dia es trobava amb les defenses molt baixes i després d'infectar-se el seu organisme pel coronavirus, el seu cos no ha pogut aguantar i acabat perdent la vida.

Gran intèrpret amb llarga trajectòria

La soprano era una de les grans intèrprets d'Espanya, especialment coneguda a Aragó. Havia estudiat amb grans mestres com Alfredo Kraus, Montserrat Caballé, Renata Scotto i Giuseppe Di Stéfano, amb aquest últim va debutar en el paper de 'doña Ana' en l'òpera "Don Giovanni" de Mozart. Ella era llicenciada en Medicina i també havia exercit de periodista abans de dedicar-se al cant.

La seva trajectòria, malgrat haver-se desenvolupat també a Espanya, no sols ha tingut lloc aquí. Torreblanca va recórrer el món cantant i ha arribat a actuar en llocs com els EUA, Alemanya, Anglaterra, el Canadà o Itàlia.

Era, a més, una experta en les reconegudes òperes de Rossini, d'elles ha interpretat diversos papers en obres com Semiramide, El Trobador, Lucrècia Borja, La Dama del Llac o Anna Bolena. Cal esmentar també que en els seus recitals íntims ha estat acompanyada al piano en nombroses ocasions de grans personalitats, considerats fins i tot mestres com Ricardo Soláns Armillas o Miguel Ángel Tapia.

La setmana passada va morir un altre gran intèrpret espanyol: 'El Mani'

Fa tan sols uns dies un altre cantant d'Espanya, en aquest cas de Sevilla, perdia la vida també. José Manuel Rodríguez Olivares, més conegut com 'El Mani', va morir el dimecres dia 4 de novembre. Es tractava d'un dels intèrprets de sevillanes més importants d'Espanya i de la història. A més, moria també abans d'hora, a l'edat de només 59 anys.

La seva defunció es va produir dies després de ser ingressat en un hospital a conseqüència d'una greu infecció que el va atacar. L'any 2011 havia sofert ja l'amputació d'una cama a conseqüència d'un problema de salut ocasionat per una mescla entre diabetis i infecció.

Va ser un cantant estimat i admirat per molts, encara que els seus inicis fossin durs. L'Ajuntament de Gines, la seva localitat, va decretar tres dies de dol oficial en memòria del cantant i les xarxes socials es van omplir de missatges recordant al sevillà. 'Casa de Sevilla', 'Cabellos negros' o 'Candela, candela' van ser tres de les seves grans obres, però tota la seva música s'ha emportat sempre un gran reconeixement.