Joan Corbella durant una intervenció en un programa de Televisió Espanyola

Mor el psiquiatre i divulgador Joan Corbella als 76 anys

L'any 2005 es va casar amb l'escriptora Maria de la Pau Janer a Palma de Mallorca, ciutat on ha mort aquest dimecres

El metge i psiquiatre català Joan Corbella ha mort aquest dimecres a Palma de Mallorca. Corbella, nascut fa 76 anys a Santa Coloma de Queralt (Tarragona), era conegut també per la seva tasca com a divulgador científic, col·laborant en diversos mitjans de comunicació, com TV3 —on va participar en diferents programes—, la Cadena Cope, Onda Cero o Ràdio Barcelona, entre altres.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Igual que el seu pare—metge a Santa Coloma de Queralt—, va estudiar Medicina, tot i que va triar la psiquiatria com a especialitat, quan va començar a treballar amb el doctor Ramon Sarró. En la seva tasca com a divulgador, Corbella va escriure diversos llibres sobre problemes psiquiàtrics i el món de la parella, com 'Una relació: pares i fills', 'Viure cada dia', 'El pas del temps en l'estat d'ànim', 'Tristeses i depressió', 'Por del silenci' o 'Vida quotidiana'. Així mateix, també va escriure la novel·la 'D'avui per demà', amb la qual va guanyar el premi Ramon Llull l'any 1997.

Casat amb l'escriptora Maria de la Pau Janer des de l'any 2005

Joan Corbella estava casat des de l'any 2005 amb l'escriptora Maria de la Pau Janer, amb qui es va establir a Palma de Mallorca. L'escriptora mallorquina s'ha acomiadat de Corbella amb un poema de l'autor Rainer Maria Rilke que ha publicat al seu compte d'Instagram.

«Al meu amor, Joan Corbella, en el día de la seva mort: Apaga aquests ulls meus: no deixaré de veure't, si em tapes les orelles podré igualment sentir-te, i podré sense peus anar vers tu i sense boca podré encara conjurar-te. Lleva'm els braços i t'agafaré amb el meu cor com si fos una mà; para'm el cor, bategarà el cervell; i si al meu cervell tu cales foc, llavors et portaré a la meva sang», ha escrit.

Conegut per les seves intervencions a TV3

Joan Corbella va entrar en moltes llars catalanes a través de les seves col·laboracions en diversos programes de Televisió de Catalunya, en els quals va divulgar la psiquiatria i la seva aplicació en la vida quotidiana. Així mateix, també ho va fer en altres mitjans de premsa, ràdio i televisió.

Precisament a la televisió catalana va fer una de les darreres aparicions públiques als mitjans de comunicació fa gairebé un any, participant el 15 de febrer del 2020 al programa 'Preguntes Freqüents', en els inicis de la pandèmia del coronavirus, en què va parlar sobre la por al virus.