Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rosa María Garriga

Mor la reconeguda periodista Rosa María Garriga: va ser un referent

Rosa María Garriga va ser tot un referent al sector

El món del periodisme està de dol. En les darreres hores s'ha conegut la mort de Rosa María Garriga. Aquesta periodista va ser tot un referent al sector. També es va caracteritzar per trencar barreres. Se n'ha anat massa aviat, i ens ha deixat a l'edat de 68 anys.

Parlar de Rosa Maria Garriga és parlar de periodisme esportiu. Va formar part del primer grup de dones que es va dedicar a la informació esportiva a Espanya. Garriga va desenvolupar gran part de la seva carrera a Televisió Espanyola.

De fet, ella va ser l'encarregada d'anunciar la que segurament va ser l'exclusiva més destacada de la història esportiva d'Espanya al segle XX. Garriga va ser qui va donar l'exclusiva que els Jocs Olímpics de l'any 1992 se celebrarien a Barcelona. Ho va fer uns minuts abans que Juan Antonio Samaranch anunciés oficialment la seu dels Jocs.

La periodista ha mort als 68 anys

Més enllà de l'exclusiva de la seva vida, Rosa María Garriga va dirigir diversos programes a Televisió Espanyola, sobretot a la delegació de Catalunya. Miramar Deportivo, Estadio 2 o l'Informatiu van ser alguns dels espais que va presentar ella.

Lògicament, la seva mort no ha deixat indiferent ningú. Periodistes reconeguts com ara Ramon Besa, Enric Juliana, Carme Barceló o Jordi Basté no han dubtat a enviar missatges d'ànim als seus familiars. Tots ells la recorden com un referent i es van mostrar consternats davant de la trista notícia de la seva mort.

La periodista Rosa María Garriga darrere de càmeres
La periodista Rosa María Garriga darrere de càmeres. | Twitter

Així doncs, Rosa María Garriga se'n va a l'edat de 68 anys. De moment, no s'han donat a conèixer els possibles motius o causes de la seva mort prematura. El que sí que és clar és que Garriga deixa un llegat inqüestionable al món del periodisme esportiu. Ser una de les pioneres en el periodisme esportiu femení a Espanya és una demostració de les barreres que va trencar aquesta estimada periodista.