Dol al món de l'esport: Mor sobtadament amb 25 anys Ione Basterra

Encara es desconeixen les causes de la mort de la professional del paraciclisme

La ciclista basca Ione Basterra mor amb 25 anys el 28 de desembre de 2019
Encara es desconeixen les causes de la mort de la professional del paraciclisme| Catalunya Diari
 

La ciclista basca Ione Basterra Olaguenaga ha mort aquest dissabte amb 25 anys, segons ha informat la Fundació Saiatu a través d'un comunicat de premsa, del qual s'han fet ressò aquest diumenge el Comitè Paralímpic Espanyol (CPE) i diverses institucions més del ciclisme adaptat nacional.

«La millor de les famílies no troba una explicació a una mort totalment inesperada, i tot el consol que estem segurs que el món del paraciclisme i de l'esport en general li brindarà, no els servirà per mitigar el seu dolor», ha assenyalat la nota de premsa que ha facilitat la Fundació Saiatu. «Però almenys, també estem segurs, que els permetrà adonar-se'n de l'afecte que tenia a Ione Basterra tothom que la va conèixer», ha prosseguit el text, tot i que encara sense transcendir les causes de la sobtada defunció.

Infinites mostres de condol

«El Comitè Paralímpic Espanyol s'uneix al dolor de la família de Ione Basterra després de la seva defunció ahir. La més gran de les abraçades per a tots els familiars, amics i coneguts de la ciclista paralímpica», ha tuitat el CPE sobre la 'handbike' nascuda a Orozko, Bilbao.

«Des de la Real Federació Espanyola de Ciclisme lamentem profundament la pèrdua de Ione Basterra. El nostre més sentit condol als seus familiars i reunits. Descansa en pau», ha comentat la RFEC des del seu compte oficial de Twitter.

També la Federació d'Esport Adaptat de Biscaia (FDAB) ha expressat les seves condolences per les seves xarxes socials. «Te n'has anat massa aviat. Però tingues segur que lluitarem encara més si cap per aconseguir la veritable inclusió. Descansa en pau», ha tuitat sobre aquest assumpte.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari