Imatge del jove militar de 28 anys, Andrés Martín, mort a Cartagena realitzant maniobres de buseig

Mor abans d'un partit Andrés, jugador del CD Villamuriel amb només 28 anys

El jove, militar de professió, va morir a Cartagena, on estava realitzant maniobres de busseig de l'Armada

Consternació a Castella i Lleó. El CD Villamuriel, conjunt palentí del Regional, va informar el passat dissabte de la mort del seu jugador Andrés Martín, de 28 anys. El jove, militar de professió, va morir a Cartagena, on estava realitzant maniobres de busseig de l'Armada.

Segons informa 'El Norte de Castilla', el militar es va quedar sense oxigen durant una immersió i no es va poder fer res per salvar-li la vida. Andrés va morir finalment a l'hospital de Santa Lucía de Cartagena. Hores després, el CD Villamuriel, club en el qual Andrés militava, suspenia el seu partit davant l'Unami, que s'havia de disputar a l'Estadi Municipal de l'Albuera.

«Des del CD Villamuriel lamentem comunicar-los la mort del nostre jugador Andrés. Sempre estaràs en els nostres cors. Descansi en pau», informaven dissabte passat des del club.

«Era molt estimat aquí»

En declaracions recollides per 'El Norte de Castilla', aficionats del Villamuriel expressaven la gran tristesa que sentien per la mort d'Andrés. «Era la tercera temporada d'Andrés dins l'equip, havia jugat abans al Venta de Baños i al Cristo B, i havia marcat un golàs aquesta temporada precisament davant el Cristo B. Era molt estimat aquí, tenia un habitatge a Villamuriel i era d'una penya», comentaven.

A més, tal com explica 'Diario Palentino', el jove militar havia jugat dos partits aquest curs amb la samarreta del seu equip i era un fix en les alineacions. Així mateix, just abans d'arribar al Villamuriel en 2019, havia jugat al Venta de Baños i en l'equip filial del Palencia Cristo.

Andrés Martín tenia 28 anys, era el menor de tres germans, estava solter i havia ingressat a les Forces Armades l'any 2012. «Estava destinat a Burgos, però caminava molt per Villamuriel i era estrany que faltés a un entrenament», afegien sobre el jove, qui tindrà un homenatge en el pròxim partit del Villamuriel.

L'Ajuntament de la localitat s'unia al dolor per la mort d'Andrés i va decretar tres dies de dol oficial. Per al seu homenatge, al municipi de Palència onejaran les banderes a mig pal i es col·locarà un crespó negre a la porta del camp Rafael Vázquez.

Cal destacar també que el conjunt de l'esport palentí i el futbol de la comunitat s'han unit al sentiment de dolor del Villamuriel, i així li ho han expressat als seus companys de vestidor, a l'entrenador Pablo Martínez i la directiva presidida per Raúl Aparicio.

Dia tràgic per l'exèrcit

No obstant això, la d'Andrés no ha sigut l'única perduda del cap de setmana. Divendres passat, 15 d'octubre, l'Exèrcit va confirmar la mort del militar de 23 anys, Mario Quirós. Natural de Màlaga, el jove va ser trobat sense vida al pantà d'Osca, on va desaparèixer durant la matinada de dimarts passat.

Segons sembla, els instructors del jove li van perdre la pista durant una pràctica, llavors van donar l'alerta i el van començar a buscar sense sort. Finalment, el cos del jove malagueny de 23 anys va aparèixer sense vida.