Imagen de unos auriculares obre una mesa

Mor per l'explosió dels auriculars Bluetooth: el mòbil pot ser la causa

Un home mor després de l'esclat dels auriculars Bluetooth que duia posats

Un home mor després de l'explosió dels auriculars de Bluetooth que duia posats. Avui dia disposem de moltes ajudes tecnològiques que faciliten les nostres vides. Des de màquines que netegen fins a mòbils intel·ligents que complementen les tasques diàries. 

Una de les novetats tecnològiques que es troba en plena expansió són els auriculars Bluetooth o sense fil. Han aconseguit eliminar les llargues estones desfent els cables o els embolics que formen si portem una bufanda.

Sense cap mena dubte, tots els avenços tecnològics suposen un avantatge per la nostra vida quotidiana, però sempre tenen algun risc. Hem de ser conscients que són objectes i, per tant, en algunes ocasions poden implicar problemes.

Aquest ha estat el cas d'un home de 28 anys de l'Índia. Una explosió dels seus auriculars ha ocasionat una sèrie de problemes que han acabat amb un final molt tràgic.

Auriculars Bluetooth, un risc per a la nostra salut

L'home en qüestió, Rakesh Kumar, es trobava a la seva habitació estudiant i preparant el temari per unes oposicions. D'aquesta manera, abusava de l'ús dels auriculars mentre es preparava per a les proves que havia de realitzar.

Mentre estava concentrat, els va connectar al seu dispositiu mòbil que estava carregant. Després d'un curt període de temps, van explotar tot llançant-lo per l'aire i fent-lo caure a terra inconscient.

Va ser trobat al terra de la seva habitació amb les constants vitals molt baixes. Ràpidament es va traslladar a l'hospital més proper on li van començar a curar les ferides que presentava a les orelles i la cara.

Aleshores, el pacient va entrar en una parada cardiorespiratòria que li va causar la mort. Aquest infart va ser a conseqüència de l'estrès a què havia sotmès el seu organisme per l'explosió.

Les autoritats locals es troben actualment estudiant els fets i intentant esbrinar els motius pels quals es va produir l'incident.

Les teories sobre l'explosió

La policia índia està investigant l'escenari dels fets i els auriculars en qüestió. Són moltes les teories que estudien sobre el possible error de l'aparell i la tràgica conseqüència.

La principal hipòtesi que contempla l'autoritat és que els aparells es trobaven connectats al mòbil mentre s'estava carregant. Això va poder ocasionar alguna aturada i va ocasionar una sobrecàrrega elèctrica.

Van confirmar als mitjans indis que la certesa el tràgic accident no es coneixerà mai, ja que l'home es trobava sol a la seva habitació. Per la peculiaritat de l'escena ningú pot corroborar la història ni aclarir els fets.

Una altra possibilitat que contemplen és el fet que els auriculars estéssin connectats a l'ordinador. Això hauria suposat una interferència que desemboqués en un mal funcionament de l'aparell. 

El guàrdia encarregat de la investigació ha declarat les teories als mitjans. «El seu telèfon probablement estava connectat a una presa de corrent o els auriculars podien haver estat connectats directament a un ordinador» segons recull Telecinco.

Fonts pròximes a la víctima confirmen que la seva mort pot haver estat relacionada amb un tall d'energia. Relaten que moments abans del fatídic accident es va produir un tall de tensió que va tornar al cap de poc temps. 

Aquest fet hauria generat una sobrecàrrega dels aparells elèctrics que estaven connectats a la presa de corrent, ocasionant l'explosió.

Així i tot, la certesa dels fets no es coneixen encara. Aquesta situació posa en relleu la cura i precaució que hem de tenir a l'hora de manipular objectes elèctrics.

El cas d'aquest home ens alerta del perill que comporta la tecnologia i de l'atenció i cura que el mateix usuari ha de tenir.