Mor de coronavirus Ainhoa, de només 20 anys i de les joventuts del PP

La jove il·licitana pertanyia a diverses organitzacions que han mostrat el seu condol als familiars a través de les xarxes socials

Una persona agafa una mà d'una altra al llit d'un hospital
Mor de coronavirus Ainhoa, de només 20 anys i de les joventuts del PP| Catalunya Diari

A mesura que passen les jornades és més gran la quantitat d'informació disponible amb la qual s'explica en la lluita contra la Covid. Desgraciadament perquè això passi normalment són moltes les tràgiques històries que acompanyen el seu avanç tecnològic, com la que recull la mort d'una il·licitana de tot just 20 anys.

Molts experts en matèria sanitària han reconegut la capacitat del virus per causar danys o provocar directament la mort en persones de totes les franges d'edat, de manera que el mite que només afecta de forma més severa als més grans queda en això, un mite. Persones de totes les edats que pateixin una condició, o simplement no siguin tan resistents com d'altres al patogen, poden sucumbir a la malaltia.

El cas ha estat comunicat per la germanor de la Flagel·lació i Glòria, de la qual formava part en la banda de cornetes i tambors. També era membre de la Germandat de la Passió i Mercè, així com la vicepresidenta de la comissió de Joventut de la Junta Major de Confraries. Segons han advertit des de l'organització, la jove tenia una patologia prèvia que s'ha vist agreujada per la malaltia, el que ha suposat el tràgic final.

El lament de les NNGG

A més de ser estudiant, la jove tenia el càrrec de secretària d'Integració i discapacitat de les Noves Generacions del Partit Popular, el qual ha mostrat el seu condol a la família a través de les xarxes socials.

La notícia se suma al tràgic succés que colpejava a la ciutat d'Elx fa tot just cinc dies, quan una mare de 55 i la seva filla de 19 anys perdien la vida amb tot just tres hores de diferència. La notícia va saltar a les portades perquè el pare de família va acudir al centre hospitalari desolat i alguns sanitaris ho recollien a les xarxes socials.

«Home de 55 anys, acaba de morir la seva dona i la seva filla de 19 anys per COVID. Ve perquè l'assegurança li demana no sé quin paper i ell no entén. I nosaltres tampoc entenem com consolar-lo. Ens ha caigut l'ànima a tots. I així passen aquests dies de merda que ens han tocat viure», escriu Julio Armas en el seu compte personal de Twitter.

El metge ha estat entrevistat a les xarxes socials per la cadena 'Ser' aclarint que encara que no és una cosa que passa diàriament -el fet de parlar sobre el cas d'un pacient en particular- però «hi ha històries que ajuden a altres a prendre consciència sobre com és de crítica la situació actual».

El virus no coneix d'edats

Han estat molts els especialistes o personatges de l'esfera pública que han reprès aquesta afirmació. És un missatge que es reitera, ja que tot i els esforços col·lectius per contenir la pandèmia -que ha vist aquest cap de setmana arribar a la xifra dels 95.000 contagis, amb 767 morts-, segueixen passant les reunions socials que atempten contra les mesures de restricció.

Tota aquesta situació amb el ministre de Sanitat, fent un pas a la banda en les pitjors xifres que ha registrat Espanya i una incidència acumulada en els últims 14 dies, que apunten 884.70 casos per cada 100.000 habitants. Una altra de les propostes que ha arribat des dels diferents equips del govern espanyol és el reclam a l'autoconfinament i la responsabilitat civil.

Avui dia, Espanya registra 56.208 morts i més de dos milions i mig de casos per la pandèmia. Una xifra que no ha deixat d'ascendir des del dia 24 de desembre, i que els especialistes en matèria assenyalaven com una de les dates claus en la lluita contra la Covid.


Comentaris

envia el comentari