Pla mitjà d'un informador de la Creu Roja conversant amb dos joves a Salou

Mor massa jove Iván Lima, l'home que va salvar milers de vides amb la Creu Roja

Des del passat dia 4 de novembre, l'home estava ingressat a l'hospital

El passat dimarts 24 de novembre, Iván Lima va morir amb 48 anys a l'hospital Puerta del Mar de Cadis, on estava ingressat des del passat dia 4 per complicacions derivades del coronavirus.

L'home va desenvolupar una tasca fonamental durant molts anys per a la Creu Roja al Camp de Gibraltar. Estava casat amb Elvira, qui també formava part de la Creu Roja, i tenia dues filles de 14 i 8 anys.

Va treballar a la Creu Roja com a conductor d'ambulàncies i atenent a peu de moll, per posteriorment formar part del personal tècnic dels Equips de Resposta Immediata d'Emergència (EIRE).

Des de feia uns anys desenvolupava tasques assistencials al Centre d'Atenció Temporal a Estrangers (CATI), al moll de Crinavis a les instal·lacions del Port d'Algesires, en el terme municipal de Sant Roc. Des d'aquí va ajudar milers de migrants i fins i tot va arribar a convertir-se en un referent.

«Sempre es podia comptar amb ell, sempre amable, sempre disposat i amb un gran somriure», diuen els seus companys. Ells també el descriuen com una persona «incansable», «professional» i sobretot «molt humà».

Les boniques paraules de la presidenta de la Creu Roja

Rosalía Quintana, la presidenta de la Creu Roja a Tarifa, Cadis, ha volgut destacar la gran persona que era i la gran tasca humanitària que feia Iván Lima. «En nom de la institució i de totes les persones que la formen, vull traslladar el nostre condol i el nostre suport a la seva dona, a les seves filles i a totes les persones que l'estimaven».

«Durant anys, com a voluntari i després com a tècnic ha estat un exemple de professionalitat, de generositat i solidaritat, disposat sempre a donar el seu suport davant les emergències que des de fa dècades es produeixen davant les nostres costes». «Iván va contribuir a complir la missió de Creu Roja Espanyola de salvar vides i alleujar el patiment dels altres, sense distinció de raça, ni religió, ni origen».

«Va ser testimoni de milers d'històries duríssimes i va rebre centenars de milers de mostres d'agraïment per la seva tasca humanitària. També va ser un puntal important en aquesta assemblea local, tot i que en la Creu Roja el recordarem, sobretot, com un home amable, afectuós, alegre i compromès».

Miguel Domingo García, el responsable de premsa de l'organització a Cadis, també ha volgut mostrar el seu condol per la defunció d'Iván i ha volgut destacar la seva gran tasca. «Avui ha mort un enorme company de Creu Roja Espanya. Se l'ha endut el coronavirus amb 48 anys. Va ser qui més em donava suport per ajudar els companys que cobrien pasteres. A qui trucava a qualsevol hora per a tot. Sempre amable, sempre disposat i amb un gran somriure», ha escrit en les seves xarxes socials.

«Va salvar milers de vides. Literalment. Vam perdre el contacte fa un parell d'anys. I ja va ser tard quan vaig voler saber d'ell. El meu condol a la seva família. Descansa en pau, estimat Iván».

Cadis, líder de casos de coronavirus a Andalusia

A Cadis no deixen d'augmentar els positius per coronavirus. En les últimes 24 hores s'han comptabilitzat 734 casos nous, arribant a un dels pics més alts de novembre. A més, el nombre de persones hospitalitzades amb el virus va tornar a incrementar el dimarts i ja són 381 els pacients ingressats, dels quals 52 es troben a la unitat de cures intensives.

Aquesta xifra ha suposat que Cadis es mantingui com a líder en solitari de contagis a Andalusia i que s'estableixi una gran distància de la segona província, Sevilla, amb 561 infectats. Així mateix, ha suposat un augment en la taxa d'incidència, que ha passat de 434 a 460 casos per cada 100.000 habitants.