Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una professional sanitària vestida amb un equip de protecció contra el coronavirus

S'ha de vigilar: Els 2 símptomes amb els que hauries d'evitar anar a treballar

El prestigiós viròleg alemany Christian Drosten ha demanat la població que extremi les precaucions

Una professional sanitària vestida amb un equip de protecció contra el coronavirus
Els símptomes lleus que no es relacionen amb la Covid-19 directament són també una alarma per als viròlegs | CatalunyaDiari

El prestigiós viròleg alemany Christian Drosten ha demanat a la societat alemanya a través del seu podcast informatiu de la NDR que no acudeixin al treball ni es relacionin amb gent si presenten símptomes lleus de refredat com a molèstia en la gola i secreció nasal, comunament no relacionats amb la Covid-19.

Concretament, aquests dos símptomes no són motiu per a una prova contra la Covid-19 segons les noves recomanacions, encara que no es descarta que estiguin relacionats amb la malaltia. Per tant, Christian Drosten s'ha volgut mostrar previngut i ha afirmat que amb símptomes lleus de refredat és millor aïllar-se i evitar anar a treballar o tenir contacte amb altres persones, per a evitar la propagació del virus.

A Alemanya, a més, l'Institut Robert Koch, que és l'institut nacional de Salut Pública, ha donat a conèixer que prioritzarà les proves PCR a les persones que tinguin símptomes clars de Covid-19 com són dificultat per a respirar, pneumònia, pèrdua de gust o olfacte. Així i tot, recomanen a la població que si presenten una simptomatologia comuna del refredat, es quedi a casa.

Noves recomanacions a Alemanya

En aquest sentit, el RKI ha donat a conèixer les seves últimes recomanacions, que inclouen que totes aquelles persones que no puguin fer-se la prova de detecció de la Covid i tinguin símptomes lleus, s'aïllin a casa almenys durant 5 dies. Si passat aquest temps, i en un termini màxim de 48 hores, no han presentat nous símptomes, podran tornar a sortir i fer vida normal.

A més, Christian Dorsten també ha volgut donar la seva opinió sobre els tests ràpids d'antígens. El viròleg alemany ha afirmat que encara que no siguin tan fiables com els PCR, poden ser molt eficaços en la lluita contra la pandèmia, encara que no haurien d'utilitzar-se en tota la població, perquè podria provocar massa falsos positius provocant que moltes persones acabessin aïllades a la seva casa sense necessitat.

Tanmateix, sí que serien útils de cara al període nadalenc o per exemple, en diferents punts d'accés, com per exemple, en residències d'ancians quan ens reunim amb un ser estimat, o altres entorns on la rapidesa de detecció és clau per a prendre decisions, perquè en qüestió de minuts, es pot saber si algú és infecciós o no.

El gran ventall de símptomes de la Covid-19

Si alguna cosa ha despistat als científics i a la població des de l'arribada del coronavirus, és la seva capacitat de manifestar-se de manera diferent depenent de qui estigui infectat. Hi ha persones que ho passen sense adonar-se i altres que acaben en l'UCI. Però dins d'aquests dos extrems, es troba un ventall molt ampli de símptomes que fan molt difícil detectar a simple vista a un pacient de coronavirus, perquè la seva simptomatologia es pot confondre amb altres patologies: fatiga, dolors musculars, febre, problemes gàstrics, etc.

No obstant això, existeix un nou perfil de pacients que està sortint a la llum recentment i que suposaria un perill potencial: els 'paucisintomàtics'. Són pacients amb símptomes d'un catarro, però que realment pateixen coronavirus i no ho saben. Els metges ja estan alertant del perill que suposen aquest tipus de pacients per la dificultat d'identificar-los, ja que aquests, en pensar que només tenen un catarro, continuen fent vida normal sense pensar que estan expandint el virus. A més, els paucisintomàtics suposen un risc afegit per als col·lectius de risc, com els ancians.