Fotomuntatge de Barcelona i la reina Elisabet II d'Anglaterra.

La mort de la reina Elisabet II paralitza Catalunya: ho han de posposar

Una sèrie molt coneguda tenia previst un rodatge avui a Barcelona

La mort de la reina Elisabet II ha paralitzat Anglaterra i el món sencer. La monarca ha mort en una de les seves residències, al castell de Balmoral, a Escòcia, amb 96 anys i després d'un regnat de gairebé 70. A partir d'ara, serà el seu fill Carles III, de 73 anys, qui ocupi el càrrec.

Tanmateix, sembla que la mort inesperada de la reina aquest dijous també ha paralitzat Catalunya. I és que una producció a Barcelona s'ha hagut de suspendre a última hora.

Paralitzen el rodatge d'una coneguda sèrie a Barcelona

La popular sèrie de Netflix The Crown, que es basa en la vida i tots els esdeveniments històrics al voltant de la monarquia anglesa i dels 70 anys de regnat d'Elisabet II, ha suspès les gravacions de la seva sisena temporada per la mort de la reina d'Anglaterra.

Així ho ha anunciat el productor executiu de la ficció, Peter Morgan, en un breu comunicat difós a la premsa. «The Crown és una carta d'amor per ella i no he d'afegir res més per ara, només silenci i respecte».

Precisament avui i fins dissabte estava previst el rodatge a Barcelona d'una de les escenes més impactants que va succeir durant el regnat d'Elisabet II: la mort de Lady Di. Tanmateix, les gravacions s'han hagut de paralitzar i els actors han tornat al Regne Unit per aquesta notícia d'urgència.

Foto del rodatge de 'The Crown' a Barcelona.
Paralitzen el rodatge de 'The Crown' per la mort d'Elisabet II. | Oriol Soler

Segons el quiosc de cartó-pedra i el gran pal amb anuncis en francès que es podien veure a la ciutat, sembla que el Passeig de Gràcia s'havia transformat en els carrers de París la tràgica nit del 31 d'agost del 1997 en què va morir la princesa Diana.

També s'ha vist un Mercedes de color negre sobre una grua, un fet que reafirma que la idea era recrear la seva mort, un moment històric que encara no s'ha explicat a la ficció.

Ara per ara, cinc operaris amb armilla reflectora s'encarreguen de vigilar els decorats, pendents de si el rodatge es reprèn aviat amb total normalitat o si, per altra banda, el dol s'estén i les gravacions s'endarrereixen sense data prevista per reprendre's.

▶️ El vídeo de la setmana