Fotomuntatge d'Óscar Serra amb diverses fotos de les seves xarxes socials

L'esport espanyol, de dol: Mor el surfista Óscar Serra

Óscar va xocar contra el fons de la mar de cap i no va poder superar les seves ferides

L'esport espanyol està de dol després de la mort prematura del surfista Óscar Serra. El jove va morir a primera hora del dissabte, hora local de Mèxic, mentre surfejava. Sembla que Óscar va perdre el control a la part alta d'una ona i va caure, donant-se un cop al cap contra el terra.

La Federació Espanyola de Surf i mitjans de comunicació mexicans han confirmat la notícia aquest passat diumenge. El valencià feia tot just dos dies que estava en terres mexicanes. Concretament estava fent surf en Zicatela, coneguda en el món del surf per tenir unes de les millors onades del món.

De fet, és precisament en aquests mesos, entre juny i juliol, quan els surfistes es desplacen fins allà per solcar els seus mars. Segons mitjans locals, Óscar Serra es va endinsar al mar a primera hora del dissabte a la recerca de bones onades.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

A la platja onejava la bandera vermella, però els surfistes precisament busquen aquestes condicions, que són més idònies per practicar l'esport. El jove estava a la part alta d'una ona d'uns dos metres d'altura quan va perdre l'equilibri i va caure.

Malauradament, va tenir la mala sort d'arribar al fons de la mar de cap, ferint-se greument. Els socorristes van anar ràpidament a treure'l de l'aigua, però, malgrat els seus esforços, no van poder reanimar-lo. Els serveis mèdics que es van desplaçar fins a la zona tampoc van poder fer res més que certificar la seva mort.

La Federació Espanyola de Surf ha comunicat la notícia a través de les seves xarxes i ha lamentat la seva pèrdua. «Un dia d'onades grans en Zicatela (Puerto Escondido) —avui— ens ha donat un cop duríssim...», comunicaven.

«El nostre més sincer condol a familiars i amics per la pèrdua d'Óscar Serra. No hi ha paraules per descriure tant dolor... La vida és moltes vegades injusta», van finalitzar en la seva publicació.

Les xarxes socials li envien el seu suport a Óscar Serra i a la seva família

Les xarxes socials s'han omplert de centenars de missatges de suport a la família i amics d'Óscar. La comunitat surfista s'ha vist especialment colpejada per la notícia, ja que ell era un dels seus grans exponents. Aquests són alguns dels missatges que s'han pogut llegir avui a les xarxes:

«L'última onada d'aquest genet avui al matí, al camp de batalla. R.I.P., 'brother'. Força per a la família».

«Óscar Serra Buque, el millor surfista valencià d'onades gegants. Només et puc dir que t'estimo, que encara no soc capaç d'assimilar-ho, que et trobaré molt a faltar. Aquest malson no acaba i no soc capaç de veure un futur sense tu».

«T'estimo, amic meu. El meu més sincer condol a tota la família i amics».

«Et trobarem molt a faltar, Óscar, vas deixar empremta. Descansa en pau».

«El meu Óscar, el meu nen, això és tan injust i fa mal tant... Zicatela et treia els somnis, vas agafar la teva última onada per acomiadar-te de tots nosaltres. T'agradava fer tot en gran, i així ho vas fer».

«Que injusta és la vida de vegades! Zicatela, em vas donar el millor dia de la meva vida i avui m'has donat el pitjor. Això és un autèntic malson!».

«Vam quedar aquell matí per entrar junts perquè era el teu primer dia a Puerto. I a la primera onada ens vas deixar! Óscar, espero que allà dalt segueixis sent la gran persona que eres».

«Ostres, és que era el millor, i com et trobaré a faltar».

«Gràcies, la meva vida, gràcies per deixar-me ser la teva 'mami', per estimar-me tant, per cada trucada dient-me que eres plenament feliç. Vas marxar feliç, fent el que més t'agradava en aquesta vida. Amb aquests ulls verds cristal·lins que s'obrien com dos fanals cada vegada que miraves el mar».